Mátyás
-6 °C
1 °C

MTK focisuli szombathelyi tanulókkal

2001.12.01. 19:07
A találkozó előtt az MTK vezetői köszöntették Sándor Károlyt, aki nemrég ünnepelte 73. születésnapját, és akiről a napokban az MTK utánpótlás futballakadémiáját nevezték el. Nos ezúttal a Hungária körúton is futballakadémiát láthatott a kilátogató, mintegy ezer néző. A hazaiak viszonylag könnyedén verték a szombathelyieket, akik még a tíz emberrel játszó MTK-val sem tudtak mit kezdeni.
Az oktatást már a 3. percben elkezdték a kék-fehérek, Madar indította a két védő között kilépő Zavadszkyt, és az egyszeres válogatott játékos a kapujából kilépő Takácsot megelőzve lőtt a kapuba. A szombathelyieket nem törte le a korán bekapott gól, és miután komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Hajdu kapuja előtt, távoli lövésekkel kísérleteztek -eredménytelenül.

A hazai csapat a 25. percben Czvitkovics egyéni akciója után növelte előnyét. Hét perccel később oktatófilmbe illő góllal növelte háromra góljai számát Bognár György együttese. Füzi a bal oldalon kényszerítőzött Zavadszkyval, a visszakapott a labdát pontosan lőtte középre, ahol Takács még ki tudta ütni az érkezők elől, ám jött Ferenczi aki hat méterről az üres kapuba passzolt.

Öt perccel a félidő vége előtt Komlósi bizonyította be, hogy ha valaki futballozni tud, az nem azt jelenti, hogy gondolkodni is. Fél percen belül leütötte Halmosit, majd rátartott Nagy Gábor lábára. Sápi Csaba pedig piros lappal jutalmazta az ámokfutást.

Komlósi vastapsa
A magukat az egyik legsportszerűbbnek tartó, és az őket ért atrocitásokra oly sokat panaszkodó MTK szimpatizánsok a pályáról levonuló Komlósit vastapssal jutalmazták, a percekig ápolásra kényszerülő Halmosit pedig kifütyülték. . .

A kiállítás azonban nem nagyon zavarta meg a hazaiakat, hiszen a lefújás előtt nem sokkal a Zavadszkyval összejátszó Illés megszerezte csapata negyedik találatát.

A második játékrészben negyed óra elteltével szépített a Haladás. A brazil Japa a tizenhatoson kívül addig tartogatta a labdát, amíg lövőhelyzetbe került, és a bal alsó sarokba bombázott. A hazaiakat nem nagyon zavarta meg a szépítő találat, visszavettek az általuk diktált iramból, és csak annyit adtak ki magukból, amennyivel tartani tudták a biztos előnyt.

Hiába volt a hét elején edzőváltás a Halinál, Illés klasszisának köszönhetően a visszavett iram ellenére is növelte előnyét a tabella vezetője. Buzsáky labdájával lépett ki a Hungária körútiak Bélája, és magabiztosan szerezte meg Kurucsai mellett csapata ötödik, önmaga második gólját, ezzel beállítva az 5-1-es végeredményt.