Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Nem bírt egymással a ZTE és a Dunaferr

2001.12.01. 19:23
Az őszi szezon "ezüstérméért" folyó csatában, az első félidőben egy hatalmas védelmi hibának köszönhetően a vendégek szereztek vezetést. Ezt a második negyvenöt percben egy ritkán látható szabadrúgás góllal egyenlítették ki a hazaiak. A jó iramú találkozó utolsó tízperce azonban már nem a futballtól szólt, a játékosok többet törődtek egymással mint a játékkal.
Mindkét csapat a legerősebb összeállításában kezdhette a találkozót, így nem volt meglepő, hogy mindketten nyílt támadójátékkal kezdték a meccset. Az első - egyből kettő - helyzet Sowunmi előtt adódott, aki Tököli remek passzával egyedül indult a kapu felé, ám a csatár első lövését Turi lábbal védte, majd a kipattanót a kapu fölé emelte a vendégtámadó.

Válasz gyanánt Kenesei és Egressy kísérletezett, ám mindkettejük lövése elkerülte a kaput. A 28. percben Kenesei végzett el jó szögből szabadrúgást, mely után Rabóczki csak bravúrral tudott tisztázni.

Tíz perc múlva Tököli szerzett szerencsés körülmények között gólt. Rósa labdájával indult a kapu felé, ám érkezett Urbán, aki összecsúszott a kapujából kiinduló Turival, így a labda Tököli és az üres kapu között maradt. A jelenleg legjobb formában lévő támadónak pedig nem okozott gondot ezt a helyzetet értékesíteni.

A második játékrészben a zalai alakulat minden energiájával az egyenlítésért küzdött, ám Egervári Sándor együttese jól állta a rohamokat. Ami nem ment mezőnyből, az sikerült szabadrúgásból. Húsz perc volt hátra a találkozóból, amikor a Dunaferr kapujától 25 méterre szabadrúgáshoz jutott a Zete, és ami az első félidőben nem sikerült Keneseinek, most összejött. Jobbal hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba.

A gól után mindkét gárda a győztes találatért hajtott, ám ez egyiknek sem sikerült, a nagy akarásnak aztán majdnem botrány lett a vége. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt, Rósa és Szamosi csapott össze, majd Rósa a zalaegerszegi védő után rúgott. Lett is nagy lökdösődés, reklamálás, anyázás. Percekig állt a játék, ám Juhos nem látott okot arra, hogy bárkit is idő előtt az öltözőbe parancsoljon. Ennek következményeként pár perccel később folytatódott az indulatok levezetése - apró pofonok, lökdösődések - ám ezúttal Sabó nem úszta meg, így hamarabb kellett elhagynia a pályát társainál.

Az eredmény már nem változott, így egy viszonylag jó meccset fejeztek be ilyen botrányosan a dobogós csapatok.