Auguszta
-4 °C
2 °C

Csak egy pontra volt jó a Fradi az ETO ellen

2001.12.03. 10:15
A Ferencváros egy eddig soha nem látott összeállításban kezdte a találkozót. Betegség vagy sérülés miatt nem számíthatott Csank János Gyepes, Lipcsei, Jovics és Pinte játékára. Azonban az első perctől a pályán volt az a Gera Zoltán, aki még a mérkőzés "odavágóján" sérült meg. Az első félidőben a hazaiak irányították a találkozót, míg a fordulás után az emberelőnyben lévő Fradi támadott többet, így a döntetlen igazságosnak mondható.
A Ferencváros egy eddig soha nem látott összeállításban kezdte a találkozót. Nem kapott kezdőként szerepet Gyepes, Lipcsei és Jovics, azonban az első perctől a pályán volt az a Gera Zoltán, aki még a mérkőzés "odavágóján" sérült meg. Az első félidőben a hazaiak irányították a találkozót, míg a fordulás után az emberelőnyben lévő Fradi támadott többet, így a döntetlen igazságosnak mindható.

A hazai zöld-fehérek kezdtek aktívabban, és az alaposan felforgatott Fradi védelem nem mindig állt a helyzet magaslatán. Ennek "köszönhetően" bő negyed óra elteltével megszerezte a vezetést az ETO. Vayer lépett meg a baloldalon, pontos középre adását pedig az egykor a Fradiban is megfordult Nicsenko az elmélázó védők között fejelte a hálóba.

A gól után erőteljesebben támadott a fővárosi gárda, így a győriek kedvükre kontrázhattak. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de ezeket a támadók sorra elhibázták. A Győr jobban játszott az első félidőben, így megérdemelten jutott előnyhöz.

A fordulás után szinte azonnal gólt szerzett az ETO, ám Kassai játékvezető les címén érvénytelenítette Nicsenko találatát. Az ellenakcióból pedig egyenlített Csank János együttese. Gera indította Fülöpöt, ám az átadás kissé hosszúra sikerült, így Stark szerelni tudta a támadót. Azonban körülményes volt az ETO hátvédje, és a mostanában egyre jobban játszó ferencvárosi támadó szerelte, majd egyedül törhetett kapura és nem hibázott.

Tíz perc múlva emberelőnybe került a Fradi. Szanyó vesztette el a labdát, majd a mezénél fogva visszarántotta Fülöpöt, amiért sárgalapot kapott. Ez azonban már a második volt neki, így kiállította a játékvezető.

A vendégek azonban nem tudták kihasználni az emberelőnyt, így megosztozott a pontokon a két csapat. Az utolsó pillanatokban még a hazaiak előtt adódott lehetőség, de Stark fejesét Keller a gólvonalon állva lőtte ki.