Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

A Dunaferr az őszi bronzérmes

2001.12.05. 15:50
A Dunaferr labdarúgócsapata magabiztosan, 4-0-ra verte a Kispest együttesét. A mérkőzés már az első fél órában eldőlt, mivel a hazaiak ekkor már 3-0-ra vezettek. Győzelmükkel a dunaújvárosiak megerősítették harmadik helyüket a táblázaton, és a többi mérkőzés eredményétől függetlenül már biztosan övék az őszi szezon bronzérme.
Győzelemre és az őszi bronzérem ünneplésére készülődtek Dunaújvárosban. A házigazdák trénerének, Egervári Sándornak azonban éppen a csatársor összeállításával akadtak gondjai: Tököli és Sowunmi is sérüléssel bajlódott. Végül Tököli tudta vállalni a játékot, míg társát a középpályáról előrehúzódó Nikolov helyettesítette.

A hazaiak várakozása száz százalékiig teljesült, hiszen már az első negyedórában kétgólos előnyre tettek szert. A 13. percben Lengyel és Penksa játszott össze, végül Lengyel lőtt 14 méterről, és a labda a menteni igyekvő Pandur lábán felperdülve vágódott a bal felső sarokba (1-0). Alig ocsúdhattak fel a Kispest játékosai a bekapott gól után, amikor újabb találatot ért el a hazai csapat. A 14. percben Tököli futott el a jobb oldalon, beadására Nikolov érkezett pontosan, és közelről a jobb alsó sarokba továbbított (2-0).

Kétgólos előnye birtokában a Dunaferr kényelmesen játszott, a vendég piros-feketék pedig képtelenek voltak helyzetet kialakítani Rabóczki kapujánál. Ráadásként a 30. percben újabb hazai gólnak tapsolhatott a mintegy 2000 fős publikum: Rósa beadását az üresen álló Kiss György fejelte 10 méterről a hálóba (3-0).

A második félidőben némileg feljavult a fővárosiak játéka, és a 49. percben Faragó révén akár szépíthettek volna. A csatár tízméteres lövését ugyan védte Rabóczki, de a labda továbbperdült a kapu felé, az utolsó pillanatban érkező Molnár azonban menteni tudott a gólvonalon. Míg a kispestik kihagyták helyzeteiket, addig a Dunaferr-játékosok újabb találattal örvendeztették meg híveiket. Az 58. percben Tököli lövését még kiütötte Tóth kapus, a kipattanót azonban a remek formában játszó Nikolov a hálóba lőtte, beállítva végeredményt (4-0).