Donát
-4 °C
2 °C
Kékesi Márton
vasárnap 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Az MTK nyerte a 181. örökrangadót

2001.12.05. 19:17
Az MTK sikerével zárult a Ferencváros - MTK örökrangadó. Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a vendégegyüttes, és emberelőnybe is kerültek, Fülöp kiállításának köszönhetően. A fordulás után szépített a Fradi, és hiába játszott jobban a találkozó ezen szakaszában Csank János együttese, egy ellentámadás után a kék-fehérek megszerezték harmadik találatukat is, amely a győzelmet jelentette.
A 181. örökrangadón a 12. percig kellett várni az első komolyabb helyzetre. Ekkor Füzi beadását fejelte mellé Ferenczi. Az első komoly Fradi helyzetet a 21. percben lehetett feljegyezni, Fülöp lapos középre gurítását Gera tíz méterről kapásból lőtte rá, ám a labda, ha csak centikkel is, de fölé szállt.

Az első félóra vége előtt nem sokkal azonban már bravúrra is szüksége volt Hajdunak, aki szép mozdulattal ütötte ki Zombori jobb felső sarokba tartó lövését. Hat perc elteltével pedig Gera jobb alsó sarokra tartó veszélyes lövését kellett mentenie az egykori ferencvárosi kapusnak.

A 40. perc pedig fordulópontot hozott a találkozón, hiszen Cheregi hibáját kihasználva Illés szerzett vezetést a vendégeknek - a lesen álló Ferenczi nem avatkozott a játékba - majd rögtön a középkezdés után Fülöpöt állította ki Juhos játékvezető - jogosan.

A félidő utolsó percében Illés és Ferenczi a hazai tizenhatoson belül a Fradi védők asszisztálása mellett adogatott, majd a válogatottságtól visszavonult középpályás a kiszolgáltatott Szűcs mellett emelt a kapuba.

A második játékrészben a szurkolóknak az jelentette a legnagyobb izgalmat, hogy a másik szektorból szálló hógolyók elől eltudjanak hajolni. Egészen a 60. percig nem történt említésre méltó esemény, az első óra elteltével azonban Jovics lépett ki, Horváth ellökte a Fradi csatárát a tizenhatoson belül, ám Juhos nem látott okot a közbeavatkozásra.

Négy perccel később azonban már Juhos sem tudott mit tenni, amikor Elek lerántotta Jovicot szintén a büntetőterületen belül. A jogos tizenegyest Lipcsei lőtte félmagasan a kapu bal oldalába. Ezután a zöld-fehérek nagy iramban támadtak, többször is Hajdu bravúrjaira volt szüksége az MTK-nak. És ahogy ilyenkor lenni szokott, miután kijött a szorításból a vendég együttes, gólt is szerzett. Zavadszky beadását Ferenczi fejelte Szűcs kapujába, így beállítva a 3-1-es végeredményt.