Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Szombathelyen nyert a ZTE

2001.12.05. 19:46
Bár végig fölényben játszott, mégis 1-0-s vereséget szenvedett a szombathelyi Haladás a Zalaegerszegtől. A hazaiak zöld-fehérek rengeteg helyzetet hagytak kihasználatlanul, főleg a brazil légiós, Arnon puskázott el sok ziccert. A mérkőzés egyetlen gólját Kenesei szerezte a 34. percben.
Lendületesen kezdett a hazai csapat, Halmosi akár két gólt is lőhetett volna az első negyedórában. Az olimpiai válogatott középpályás előbb Körösi passzáról késett le hajszállal, majd a 14. percben már csak a kapussal állt szemben, de Turi bravúrral hárított. A szombathelyiek folyamatosan támadtak, egymás után alakították ki helyzeteiket, de befejezéseknél rendre becsúszott egy hiba. A 17. percben már csak a szerencse mentette meg a ZTE kapuját a góltól: Arnon tizenhatosról hatalmas lövést eresztetett meg, a labda felső lécről vágódott vissza mezőnybe.

A 30. percben a brazil játékos beadását Halmosi fejelte kevéssel a kapu mellé. A hazai helyzetek után - ahogy lenni szokott - az eddig csak védekező ZTE első épkézláb akciójából gólt szerzett. A 34. percben Kocsárdi hatalmas bedobása egészen a kapu előterében álló Keneseiig szállt, aki a tétlenkedő védők között tíz méterről a hálóba ívelt (0-1).

A második félidőben sem sokat változott a játék képe. A szombathelyiek futottak az eredmény után, ám a legjobb lehetőségeket is elpuskázták. Az 52. percben Halmosi szöglete a tizenhatoson álló Arnon elé került, aki ezúttal eltalálta a kaput, de Turi védett. Tíz perc múlva megint a brazil középpályás került helyzetbe, nyolcméteres azonban mellé gurított. A hajrában még Kenesei biztosíthatta volna be a győzelmet, de a zalaegerszegi támadó ezúttal elhibázta a kecsegtető lehetőséget.