Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Debreceni pontmentés Sopronban

2001.12.05. 15:13
Igazságos döntetlen születet Sopronban, ahol a Debrecen vendégszerepelt. A találkozót két debreceni gól foglalta keretbe. A vendégek ugyanis már az első percben előnybe kerültek, ám a hazaiaknak sikerült fordítaniuk. Az egy pontot jelentő találatot végül a 90. percben szerezték Pajkos János tanítványai.
Mindössze egy perc telt el a találkozóból, amikor máris a vendégeknél volt az előny. Tiber kapott ragyogó labdát, kilépett a védők közül, majd tizenöt méterről emelt a kapuba. A gyorsan bekapott gól bénítólag hatott a soproni futballistákra, melyek az első negyedórában nem találták a Loki kapuja felé vezető utat. A negyedóra végén azonban Somogyi szöktette Nagy Tamást, akit Alekszics a tizenhatoson belül szerelt. A hazai szurkolók "természetesen" tizenegyest követeltek, Szarka játékvezető azonban tovább engedte a játékot.

Négy perc elteltével azonban már egyenlíteni tudott a Sopron. Miközben lassacskán köd ereszkedett le a stadionra, Somogyi végzett el szögletet jobbról, a belőtt labdát Tóth Mihály csúsztatta tovább, a hosszú oldalon érkezett Horváth Róbert, akinek nem okozott gondot egy méterről a hálóba helyezni.

Az első félóra végén Kerekes kapott remek labdát Majorostól, ám rosszul vette át, így odalett a nagy helyzet. Tíz perccel később a hazaiak veszélyeztettek, ám Tóth Mihály öt méteres perdítése elkerülte a kaput. Ennyi és nem több az első félidő komolyabb helyzeteinek történése. . .

A második játékrész nyolcadik percében Nagy Tamás 18 méteres bal felső sarok felé tartó lövését Bíró látványos vetődéssel hárította. Negyedórával később a két perce csereként beállt Nenadics egyedül húzhatott kapura, de labdáját Farkas bravúros mozdulattal hárította.

A 80. percben szépségdíjas góllal szerezte meg a vezetést a soproni gárda. Tóth Mihály a tizenhatos vonaláról gurított vissza, és az érkező Somogyi ritkán látható nagy gólt lőtt a kapu bal felső sarkába.

Amikor a hazai hívek már a győzelmet ünnepelték, egyenlíteni tudott a Debrecen. A hazai büntetőterületen belül pattogott a labda, amire Majoros csapott le, és tizenöt méterről kilőtte a jobb felső sarkot.