Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Juhár pontot mentett a hajrában

2001.12.05. 18:21
Sorrendben ötödik mérkőzésén maradt veretlen a Győri ETO, miután a Fáy utcában 1-1-es döntetlent ért a Vasas ellen. A vezetést a vendégek szerezték meg Nicsenko fejesével az 56. percben, míg a hazaiak csupán az utolsó percben tudták egyenlíteni Juhár góljával.
Jó sorozatát kívánta folytatni a Győri RETO a Vasas elleni idegenbeli mérkőzésen. A zöld-fehérek legutóbbi négy fordulóban veretlenek maradtak: nyertek Székesfehérvárott és Szombathelyen, döntetlent játszottak a Dunaferr és az FTC ellen. A ligautolsó hazaiak hasonló sorozattal nem büszkélkedhettek, ráadásként Komjáti András vezetőedző nem számíthatott sérülés miatt hat játékosára.

Csak helyzetekig jutottak a hazaik

Az első helyzetre nem sokat kellett várni, a hazaiak már a 8. percben megszerezhették volna a vezetést. Szili szögletére Tóth András érkezett jókor, de fejesét a gólvonalon álló Lakos mentette. Szili újabb sarokrúgását ezúttal Zrlic lőtte 10 méterről kapura, lövését Molnár védte. Két perc múlva újból a piros-kékek veszélyeztettek: Szili lövését vetődve hárította a győri portás.

A vendégek először a félidő felénél veszélyeztettek, de Vayer előbb huszonkét méteres próbálkozását hatástalanította Nota, majd egy perc múlva a tíz méterről leadott lövése kerülte el a kaput. A hajrában még egyszer próbálkozott a vendégek támadója, de ezúttal felső lécet találta telibe, így maradt a gólnélküli döntetlen.

Juhár a hajrában egyenlített

A második félidőben már nem csak helyzeteket, hanem már gólt is láthatott az alig ötszáz fős publikum. Az 56. percben Baumgartner futott el a bal oldalon, beadása Nicsenkót találta üresen, és a győri támadó öt méterről a kapuba fejelt (0-1). A hátralévő időben egyre többet támadott a Vasas- különösebb eredmény nélkül. Már mindenki elkönyvelte az ETO győzelmet, amikor a 90. percben Szili szögletét perdítette a kapuba Juhár (1-1).