Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A Videoton simán verte az Újpestet

2001.12.05. 17:05
Az egykori újpestiekkel felálló Videoton megleckéztette a játékosairól oly könnyen lemondó lila-fehéreket. A hazaiak végig irányították a játékot, és végül háromgólos győzelmet arattak. Hamar és Komódi duplázására csak Vágner tudott válaszolni.
Aktívan kezdett mindkét együttes, így nem volt meglepő, hogy már a második percben bravúrra volt szüksége Véghnek, amikor Erős 17 méteres jobb felső sarokba tartó bombáját kellett hárítania. Egy perc múlva Terjék elől Tamási csak az utolsó pillanatban tudott menteni. A 6. percben aztán már Tamási is csak aktív szemlélője volt, amikor Földes beadását Hamar senkitől sem zavartatva öt méterről helyezte a hálóba.

Az Újpest egy fokozattal nagyobb fokozatra kapcsolt, ám támadásait sorra hatástalanította a hazai védelem. A legnagyobb lehetőséget a 26. percben hagyták ki a lila-fehérek, amikor Tokody az alapvonalról gurított vissza, ám Vágner kihagyta a ziccert.

A félidő vége előtt két perccel azonban már nem hibázott a cseh légiós. Lőw baloldali lapos beadását két méterről helyezte a kapuba. Azonban a Vidi nem hagyta ennyiben a dolgot, a szünet előtt ismét a fehérváriaknál volt az előny. Földes próbálkozott lövéssel, ám kísérlete lepattant a védőkről, éppen az érkező Hamar elé, aki 17 méterről lőtt a bal alsó sarokba.

A második játékrészt nagy rohamokkal kezdte a fővárosi együttes, ám a hetek óta remek formában védő Végh eszén nem tudtak túljárni. Pető, Tokody, majd Tamási próbálkozását is hatástalanította az egykori válogatott hálóőr. Az újpesti rohamok közepette természetesen a hazaiak is vezettek veszélyes támadásokat, melyek közül kettő is góllal végződött.

A 73. percben Tóth Balázst Tamási csak szabálytalanul tudta megállítani a büntetőterületen belül. A jogos tizenegyest Komódi a balra mozduló kapus mellett a jobb alsó sarokba lőtte. Két perc telt csak el a harmadik gól óta, amikor újra Komódi lehetett volna eredményes, ám Posza az utolsó pillanatban menteni tudott.

Újabb két perc elteltével ismét a meccs végére belelendülő Komódi volt eredményes, miután Tóth beadását helyezte a kapuba, ezzel már-már kiütésessé téve az újpesti vereséget. A hazaiak végig jobbak voltak riválisuknál, győzelmük ilyen arányban is megérdemelt.