Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Túlio megszerezte első gólját

2002.03.02. 18:44
Úgy tűnik megérte az Újpestnek(?) több tízmilliót költeni légiósokra. A lila-fehérek a brazil Túlio és a cseh Sloncik góljával bizonyultak jobbnak a Dunaferrnél. Az újvárosiak már az első félidőben eldönthették volna a három pont sorsát, ám a legnagyobb lehetőségeket is kihagyták. A helyzeteit jobban kihasználó Újpest megérdemelten nyert.
A több tízmilliós igazolások ellenére a találkozó elején a Dunaferr játszott fölényben, és a lila-fehérek által is csábított Tököli révén, több helyzetet is kialakítottak Posza kapuja előtt. A legnagyobb lehetőséget aztán mégis a véletlen szülte, amikor Rósa előreívelése után Posza, Korolovszky és Tököli ütközött, a labda pedig akadálytalanul gurult az Újpest üresen maradt kapuja felé. Kunzó azonban az utolsó pillanatban tisztázni tudott.

A válogatott csatár előtt ezután is több lehetőség maradt kihasználatlanul, ám egyik ziccerét sem tudta gólra váltani. A vendégek legveszélyesebb próbálkozása Medgyesi kapáslövése volt, amely a kapufán csattant.

A második félidőből mindössze hét perc telt el, amikor a rendkívül agilisan játszó Vágner jól tartotta meg a labdát a jobb oldalon, középre adása elsuhant a lábak között, így az elcsúszó Túlionak nem volt nehéz egy méterről az üres kapuba továbbítania.

Az újvárosiak talán még a bekapott gól hatása alatt voltak, amikor egy legurított szabadrúgás után a másik újonc, a cseh légiós Sloncik csavart a jobb alsó sarokba.

Glázer Róbert együttese a biztos előny birtokában tartotta a labdát, a Dunaferr játékosai pedig nem tudtak mit kezdeni a betömörülő védelemmel. Húsz perccel a találkozó vége előtt azonban Éger egy szöglet utáni kapáslövéssel visszahozta az újvárosi reményeket.

A folytatásban hiába támadott többet Egervári Sándor együttese, képtelenek voltak komoly helyzetet kialakítani. A télen alaposan megerősített Újpest jobban használta ki helyzeteit, így megérdemelten nyert.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!