Gellért, Mercédesz
13 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Nem sikerült Dajka bemutatkozása

2002.03.02. 18:30
Szanyó Károly két góljával a Győr otthon tartotta a számára létfontosságú két pontot a Debrecen ellen. A vendégek részéről csak Böőr tudott eredményes lenni, és hiába játszott az utolsó percekben emberelőnyben a vendéggárda, nem sikerült széppé tenni Dajka László bemutatkozását.
Az első percekben úgy tűnt még téli álmukat alusszák a csapatok, a kapuk ugyanis nem forogtak komoly veszélyben. Így teljesen váratlan volt, hogy az első negyedóra végére - az addig már enyhe mezőnyfölényt kialakító - hazaiak megszerezték a vezetést. Bognár vezette hosszan a labdát, majd Semenikhez játszott, aki egyből Szanyóhoz továbbított. Agyőri támadó pedig tíz méterről emelt a kifutó kapus felett a hálóba.

Két perccel később Károlyi lövése megpattant Plókain, és csak centikkel kerülte el a vendégek kapuját. A gól jót tett a találkozónak, hiszen mindkét együttes aktívabb lett és a kapuk is többet forogtak veszélyben.

Tíz perccel a félidő vége előtt aztán sikerült az egyenlítés Dajka László csapatának. Alekszic ugratta ki Böőrt, aki 14 méterről helyezett a hálóba. Négy perccel később azonban ismét a hazai csapatnál volt az előny. A téli szünetben több csapat által is csábított Farkas lőtt 17 méterről, a kapu előtt ólálkodó Szanyónak csak belekellett piszkálnia a labdába, amely végül így Bíró kapujában kötött ki.

A szünetben hiába hajtott végre kettős cserét a vendégcsapat, a győriek maradtak aktívabbak. Az 53. percben Kuttor hibája majdnem újabb ETO gólt hozott, ám Károlyi próbálkozását Bíró bravúrral hárította.

A Loki mindent megtett az egyenlítésért, ám a hazai védők jól állták a rohamokat, és szórványos kontráikban benne volt a gólveszély. A 78. percben emberelőnybe került a Debrecen. A hazai védők között kilépő Sketiani a győri kaputól 17 méterre ütközött a keresztező Böjtével, Szarka játékvezető pedig úgy ítélte meg, hogy utolsó emberként szabálytalankodott a hazaiak védője, így kiállította.

A hátralévő időben azonban Bajzátéknek nem sikerült megszerezni az egy pontot jelentő találatot, így Dajka László vereséggel mutatkozott be a debreceni kispadon.