Orsolya
10 °C
21 °C

Győztes gól első labdaérintésből

2002.03.02. 19:50
Egy színvonalas találkozón a Haladás otthon tartotta a három pontot az álmosan kezdő Kispest ellen. A hazaiak hamar kétgólos előnyre tettek szert, ám a második félidő közepére ezt egalizálni tudták a vendégek. Szentes Lázár azonban egy szerencsés cserének köszönhetően sikeresen mutatkozhatott be a szombathelyi publikum előtt.
Alaposan nekirontott a Haladás a Kispestnek. Az első negyedórában sorra dolgozták ki helyzeteiket a szombathelyiek, ám ezek sorra kimaradtak. Negyedóra elteltével aztán megtört az átok, és öt perc alatt kétgólos előnyre tettek szert Halmosiék. Előbb Leandro szögletét csúsztatta Preisinger szép mozdulattal a jobb alsó sarokba, majd pedig egy gyönyörű akció végén (Halmosi-Selymes kényszerítőzés, majd pontos középre adás) Alex fejelt a kispestiek hálójába.

Jó félórának kellett eltelnie az első kispesti helyzetig, ekkor azonban Takács kapus hárítani tudott. A 37. percben növelhették volna előnyüket a hazaiak, ám Alex három méterről a felső kapufát találta telibe. A játékrész utolsó percében sikerült a Kispestnek a szépítés. Németh mértani pontosságú beadását Faragó fejelte öt méterről a kapuba. 5 méterről könnyedén bólintott a kapu bal alsó sarkába, 2-1.

A második félidőben többet támadott a Kispest, ám a télen jelentősen megerősített hazai védelem jól állta a rohamokat. Egészen a 67. percig, amikor is sikerült az egyenlítés a Détári-csapatnak. Bálint, egy szabadrúgás után, a sorfalról lepattanó labdát lőtte 18 méterről védhetetlenül a hálóba.

Azonban nem tarthatott sokáig Sasuék öröme, három perc múlva ismét a hazaiaknál volt az előny. Leandro szögletét Flavio Pim visszafejelte, és az egy perce pályán lévő Tóth Péter első labdaérintéséből 8 méterről bombázott a kapuba.

Egy jó színvonalú találkozón, a sokkal aktívabban kezdő hazaiak - ha némi szerencsével is - de teljesen jogosan tartották otthon a számukra létfontosságú három pontot.