Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Simek duplájával győzött a Vasas az MTK ellen

2002.03.02. 19:44
Amire hónapok óta vártak a Vasas szimpatizánsai, bekövetkezett. Csapatuk magabiztosan győzte le a tabellát toronymagasan vezető MTK-t. A győzelemben elévülhetetlen érdemeket szerzett a két találatot jegyző Simek Péter, míg a vendégek alaposan megérezték a sérült Illés és a Bulgáriába igazolt Ferenczy hiányát. Bognár György együttesében nem volt senki, aki komoly veszélyt jelentett volna a hazai kapura.
A Vasas szurkolói számára már a találkozó előtt volt ok az ünneplésre, hiszen ekkor köszöntötték a 80 éves Illovszky Rudolfot. A roppant népszerű mester hetek óta mondogatja, számára a legszebb ajándék a csapat bennmaradása lenne.

Úgy tűnik az új edzővel (Kiss László) készülő csapat ezt, - a jelentős hátránya ellenére is - komolyan is gondolja. Már az első öt percben két komoly helyzetet hagyott ki a Vasas, a 6. minutában azonban már semmi nem menthette meg Hajdu kapuját a góltól. Simek lépett ki a tartalékosan felálló vendégvédők között, és 6 méterről lőtt a kapuba.

Az angyalföldiek jól megszervezték védekezésüket, így Bognár György együttese nem is tudott komoly helyzetet kialakítani a hazai kapu előtt. A félidő közepén Győrit csak a játékvezető jóindulata mentette meg a kiállítástól, amikor páros lábbal beleszállt Szabadosba.

Percekkel később Árki bombája a kapufán csattant, míg a kék-fehérek úgy tűnik Illés és Ferenczy nélkül képtelenek helyzetbe kerülni. A második negyvenöt perc elején Schindler és Zavadszky gyanús körülmények között esett el a hazai tizenhatoson belül, ám Hanacsek nem látott okot a beavatkozásra.

A félidő közepén növelte előnyét a Vasas, miután Szabados csúsztatása után Simek jobbról lőtt a kapuba. A vendégek legnagyobb helyzetét Buzsáky hagyta ki, aki negyedórával a találkozó vége előtt már Kövesfalvin is túljutott, ám 12 méterről a bal kapufára lőtt.

A 88. percben pedig olyan történt, amire az elmúlt hónapokban gondolni sem mertek a Vasas szimpatizánsai. Kiss László lecserélte a két gólt szerző Simeket, akit a szurkolók vastapsa kísért az öltözőbe. És ez a vastaps a találkozó lefújása után sem akart abbamaradni. . .

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!