Orsolya
10 °C
21 °C

Debrecen-Videoton 0-0

2002.03.09. 18:46
A labdarúgó bajnokság szombati fordulójában a Debrecen gólnélküli döntetnt játszott a Videoton ellen. A talákozón mind a két csapat előtt adódott helyzet gólszerzésre, de a csatárok sorra elhibázták a jobbnál-jobb lehetőségeket.
Még az őszi szezonban, novemberben győzött utoljára a Debrecen csapata, így hajdúságiak számára igencsak fontosnak tűnt a három pont begyűjtése. Ráadásként a tavaszi nyitány sem sikerült jól a Lokinak: Győrben szenvedtek vereséget az ETO-tól. Nem remekel a DVSC ellenfele, a Videoton sem, legalábbuis ami a góllövést illeti: Dvériék az elmúlt héten gólnélküli döntetlent értek el bajnoki mérkőzésen a Sopron ellen, a kupa negyeddöntőjében pedig Dunaújvárosban kaptak ki 2-0-ra.

Az első lehetőség a második percben a vendégek kapuja előtt adódott, de Vilotic átadását Bajzát a tizenegyes pontról a kivetődő Véghbe rúgta a labdát. A vendégek is egyre jobban belelendültek: az első negyedóra végén három szögletet rúghattak sorozatban.

A 22. percben Kerekes kapott nagyszerű labdát a félpálya közepén. A debreceni csatár egyedül tört kapura, de a lövéssel túlságosan kivárt, és visszarohanó Viltic az utolsó pillanatban becsúszva szerelni tudta. Alig tíz perc múlva Böőr szánta el magát lövésre, de Végh biztosan hárított.

A hajrában a vendégek rendeztek tűzijátékot a hazai kapu előtt. Sorasto kellemetlen lövését először kiütötte Biró, a kipattanót pedig Daniel rúgta közelről, nagy helyzetből a kivetődő kapusba. A másodszorra kipattanó labdát Sorato fejelte kapura, ám Bíró harmadszor is hárított. A 45. percben Sorato már pontosabban célzott, gólját azonban a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, mindkét csapat több helyzet is tudott kialakítani, ám jó befejezésekkel rendre adósak maradtak a támadók. A 63. percben újból a Videoton csatára, Sorato vehette volna be Bíró kapuját, de 13 méterről leadott lövését hárította a hazaiak portása. A 65. percben Tiber beadását Plókai fejelte kapura, de a kapus ezúttal is bravúrral védett.

A mérkőzés utolsó perceiben többnyire a hazaiak támadtak, de mint az egész találkozó alatt - gólt nem sikerült szerezniük. A meccs végül 0-0-s döntetlennel zárult- amely jól mutatta a gárdák gyenge pontját: gól nélkül ugyanis nem lehet mérkőzést nyerni.