Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Debrecen-Videoton 0-0

2002.03.09. 18:46
A labdarúgó bajnokság szombati fordulójában a Debrecen gólnélküli döntetnt játszott a Videoton ellen. A talákozón mind a két csapat előtt adódott helyzet gólszerzésre, de a csatárok sorra elhibázták a jobbnál-jobb lehetőségeket.
Még az őszi szezonban, novemberben győzött utoljára a Debrecen csapata, így hajdúságiak számára igencsak fontosnak tűnt a három pont begyűjtése. Ráadásként a tavaszi nyitány sem sikerült jól a Lokinak: Győrben szenvedtek vereséget az ETO-tól. Nem remekel a DVSC ellenfele, a Videoton sem, legalábbuis ami a góllövést illeti: Dvériék az elmúlt héten gólnélküli döntetlent értek el bajnoki mérkőzésen a Sopron ellen, a kupa negyeddöntőjében pedig Dunaújvárosban kaptak ki 2-0-ra.

Az első lehetőség a második percben a vendégek kapuja előtt adódott, de Vilotic átadását Bajzát a tizenegyes pontról a kivetődő Véghbe rúgta a labdát. A vendégek is egyre jobban belelendültek: az első negyedóra végén három szögletet rúghattak sorozatban.

A 22. percben Kerekes kapott nagyszerű labdát a félpálya közepén. A debreceni csatár egyedül tört kapura, de a lövéssel túlságosan kivárt, és visszarohanó Viltic az utolsó pillanatban becsúszva szerelni tudta. Alig tíz perc múlva Böőr szánta el magát lövésre, de Végh biztosan hárított.

A hajrában a vendégek rendeztek tűzijátékot a hazai kapu előtt. Sorasto kellemetlen lövését először kiütötte Biró, a kipattanót pedig Daniel rúgta közelről, nagy helyzetből a kivetődő kapusba. A másodszorra kipattanó labdát Sorato fejelte kapura, ám Bíró harmadszor is hárított. A 45. percben Sorato már pontosabban célzott, gólját azonban a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, mindkét csapat több helyzet is tudott kialakítani, ám jó befejezésekkel rendre adósak maradtak a támadók. A 63. percben újból a Videoton csatára, Sorato vehette volna be Bíró kapuját, de 13 méterről leadott lövését hárította a hazaiak portása. A 65. percben Tiber beadását Plókai fejelte kapura, de a kapus ezúttal is bravúrral védett.

A mérkőzés utolsó perceiben többnyire a hazaiak támadtak, de mint az egész találkozó alatt - gólt nem sikerült szerezniük. A meccs végül 0-0-s döntetlennel zárult- amely jól mutatta a gárdák gyenge pontját: gól nélkül ugyanis nem lehet mérkőzést nyerni.