Dömötör
-1 °C
14 °C

MTK Hungária-Győri ETO 2-1

2002.03.09. 20:57
Végig hatalmas mezőnyfölényben játszott, ám csak tizenegy perccel a lefújás előtt szerzett találattal győzte le 2-1-re az MTK a Győri ETO csapatát. A mérkőzésen a hazaiak szerezték meg a vezetést, de Szanyó még szünet előtt kiegyenlített. A második félidőben több helyzetet is kialakított az MTK, és végül Lambulic góljával megnyerte a találkozót.
Aligha ilyen tavaszra számítottak az MTK hívei, kedvenceik ugyanis az első tavaszi fordulóban meglepetésre simán kikapotak a kiesés ellen küzdő Vasastól. A Győri ETO már sokkal jobban startolt, a dunántúli zöldek a Debrecent verték 2-1-re.

A 30. percben megszerezte a vezetést hazai csapat. Zavadszky indult meg a vendégek kapuja felé, és miután senki sem támadta meg, lövésre szánta el magát a kaputól 18 méterre, és jól eltalált bombája a felső sarokba vágódott (1-0). Úgy tűnt, hogy a MTK-előnnyel záródik a félidő, ám győriek alaposan megtréfálták a lélekben már az öltözőben ücsörgő budapestieket. A 45. perc Baumgartner sarokkal tette tovább a labdát Szanyónak, aki kiszorított helyzetből a léc alá bombázott (1-1).

Az MTK Hungária második játékrészben folyamatosan támadásban maradt, de hiába volt ahatalamas mezőnyfölényben gólt nem sikerült elérniük. A 61. percben Juhász fejesét a kapus védte, míg négy perccel később Zavadszky ugyancsak fejjel a kapu fölé küldte a labdát. A 79. percben megtört a jég: Buzsáky ívelt keresztbe szabadrúgást a jobb oldalról, Lambulic lövése után a labda egy győri védőn megpattanva került a hálóba (2-1).