Judit
2 °C
7 °C

MTK Hungária-Győri ETO 2-1

2002.03.09. 20:57
Végig hatalmas mezőnyfölényben játszott, ám csak tizenegy perccel a lefújás előtt szerzett találattal győzte le 2-1-re az MTK a Győri ETO csapatát. A mérkőzésen a hazaiak szerezték meg a vezetést, de Szanyó még szünet előtt kiegyenlített. A második félidőben több helyzetet is kialakított az MTK, és végül Lambulic góljával megnyerte a találkozót.
Aligha ilyen tavaszra számítottak az MTK hívei, kedvenceik ugyanis az első tavaszi fordulóban meglepetésre simán kikapotak a kiesés ellen küzdő Vasastól. A Győri ETO már sokkal jobban startolt, a dunántúli zöldek a Debrecent verték 2-1-re.

A 30. percben megszerezte a vezetést hazai csapat. Zavadszky indult meg a vendégek kapuja felé, és miután senki sem támadta meg, lövésre szánta el magát a kaputól 18 méterre, és jól eltalált bombája a felső sarokba vágódott (1-0). Úgy tűnt, hogy a MTK-előnnyel záródik a félidő, ám győriek alaposan megtréfálták a lélekben már az öltözőben ücsörgő budapestieket. A 45. perc Baumgartner sarokkal tette tovább a labdát Szanyónak, aki kiszorított helyzetből a léc alá bombázott (1-1).

Az MTK Hungária második játékrészben folyamatosan támadásban maradt, de hiába volt ahatalamas mezőnyfölényben gólt nem sikerült elérniük. A 61. percben Juhász fejesét a kapus védte, míg négy perccel később Zavadszky ugyancsak fejjel a kapu fölé küldte a labdát. A 79. percben megtört a jég: Buzsáky ívelt keresztbe szabadrúgást a jobb oldalról, Lambulic lövése után a labda egy győri védőn megpattanva került a hálóba (2-1).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?