Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Sopron-Dunaferr 2-0

2002.03.10. 17:16
Hazai pályán a Matáv Sopron csapata Horváth Róbert és Tóth Mihály góljaival magabiztosan, 2-0-ra verte Dunferrt. A házigazdák különösen a játékrészek első szakaszában múlták felül a sokat, de eredménytelen támadó vendégeket. A hazaiak vezetőedzőjének, Simon Tibornak a bemutatkozása így nagyszerűen sikerült, hiszen együttese az első két tavaszi fordulóban még gólt sem kapott.
Ellenkező előjelekkel készülődtek a gárdák a Sopron-Dunaferr mérkőzésre. A hazaiak az első fordulóban értékes pontot szereztek Székesfehérvárott, míg a dunaújvárosiak hazai pályán botlottak a téli pihenő alatt alaposan megerősödött Újpesttől.

Kiválóan kezdett a hazai csapat, hiszen már az első percben megszerezte a vezetést. Somogyi rúghatott szögletet, és a jókor érkező Horváth Róbert a kapu jobb oldalába bólintott (1-0). A korai gól alaposan megfogta a vendégeket, akik az első negyedórában akár még újabb két gólt is kaphattak volna, de a gólszerző Horváth és Tóth Mihály elől is az utolsó pillanatokban mentettek a védők.

A félidő közepétől átvette a játék irányítását a Dunaferr, mezőnyfölényt harcoltak ki, de sokat hibáztak, így még gólhelyzetig is alig-alig jutottak el. A 28. percben Rósa Henrik unta meg társai tehetetlenségét, de távoli lövését biztosan hárította Farkas Balázs.

A második játékrészben elején ismét a hazaiak percei következtek. A 51. percben Tóth Mihály-Perger összjáték után az utóbbi lövése csak centikkel kerülte el a bal felső sarkot. Négy perc múlva már javítottak a soproni támadók: Tóth Mihály ugrott ki a védők közül és a kifutó Németh Viktor mellett a bal alsó sarokba lőtt (2-0). A hajrában a vendégek még megpróbáltak szépíteni, de próbálkozásaik rendre fennakadtak a jól záró hazai védőfalon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!