Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Kenesei mesterhármasával kiütötte a ZTE a Győrt

2002.03.15. 18:37
Az ország a szombati Fradi-Újpest találkozó lázában ég, ám már pénteken elkezdődött a bajnokság 25. fordulója. A nyitótalálkozón a Zalaegerszeg, Kenesei mesterhármasával magabiztosan verte a hazai pályán gyenge teljesítményt nyújtó Győrt.
Az első félidőben aktívabbnak tűnt a hazai gárda, a meccs elején sorra vezették a támadásaikat, ám a zalai tizenhatos előterében elfogyott Szanyóék tudománya. Szép labdakihozatalok, ügyes passzok, ám kapura teljesen veszélytelen befejezések jellemezték a hazaiak játékát.

A ZTE gyors kontrákkal próbált meg helyzetbe kerülni, de komoly lehetőséget nem tudott teremteni a jól záró hazai védelem mellett. A félidő legnagyobb helyzetét Egressy hagyta ki, aki tisztán lőhetett kapura - méterekkel fölé.

A szünetben a hazaiak edzője Tamási Zsolt, kettős cserét hajtott végre, és mint később kiderült, ez a húzás nem jött be.

A Kenesei-show elkezdődik

A Kenesei show az 53. percben kezdődött, amikor a volt győri kedvenc ugratta ki Waltnert, aki a tizenhatoson belülre érve visszapasszolt, a támadást kísérő "Kenőhöz", ő pedig tizenegy méterről, kapásból laposan lőtt a hazaiak kapujába.

Szűk negyedórával később Kenesei gyönyörű passzt adott Waltnernek, aki remek mozdulattal emelte át a labdát Molnár fölött. A labda pont behullott volna a hazai kapuba, ám Stark a gólvonalról kiollózta azt. Pechjére azonban pont Kenesei elé, aki 13 méterről kapásból, egyből az üres kapuba bombázott.

Öt perc telt el és teljes volt a mesterhármas. " Természetesen" ismét Waltner volt a feladó, kinek passzát Kenesei tizennégy méterről laposan csavarta a kapuba.

Molnárt, a győri kapust megviselhette a kiszolgáltatottság, egy hazaadást röviden vágott ki. A labdára Waltner lecsapott, és kiakarta cselezni a kapust, aki utolsó emberként felvágta. Molnár kiállítása után Semenik állt a kapuba, aki magabiztosan fogta Urbán szabadrúgását.

Az utolsó percben Nicsenko ugratta ki remekül Farkast, aki pontosan adott középre ahol a támadást kísérő Baumgartnernak már nem volt nehéz dolga megszerezni a győriek becsületgólját.