Árpád
-2 °C
4 °C

Kenesei mesterhármasával kiütötte a ZTE a Győrt

2002.03.15. 18:37
Az ország a szombati Fradi-Újpest találkozó lázában ég, ám már pénteken elkezdődött a bajnokság 25. fordulója. A nyitótalálkozón a Zalaegerszeg, Kenesei mesterhármasával magabiztosan verte a hazai pályán gyenge teljesítményt nyújtó Győrt.
Az első félidőben aktívabbnak tűnt a hazai gárda, a meccs elején sorra vezették a támadásaikat, ám a zalai tizenhatos előterében elfogyott Szanyóék tudománya. Szép labdakihozatalok, ügyes passzok, ám kapura teljesen veszélytelen befejezések jellemezték a hazaiak játékát.

A ZTE gyors kontrákkal próbált meg helyzetbe kerülni, de komoly lehetőséget nem tudott teremteni a jól záró hazai védelem mellett. A félidő legnagyobb helyzetét Egressy hagyta ki, aki tisztán lőhetett kapura - méterekkel fölé.

A szünetben a hazaiak edzője Tamási Zsolt, kettős cserét hajtott végre, és mint később kiderült, ez a húzás nem jött be.

A Kenesei-show elkezdődik

A Kenesei show az 53. percben kezdődött, amikor a volt győri kedvenc ugratta ki Waltnert, aki a tizenhatoson belülre érve visszapasszolt, a támadást kísérő "Kenőhöz", ő pedig tizenegy méterről, kapásból laposan lőtt a hazaiak kapujába.

Szűk negyedórával később Kenesei gyönyörű passzt adott Waltnernek, aki remek mozdulattal emelte át a labdát Molnár fölött. A labda pont behullott volna a hazai kapuba, ám Stark a gólvonalról kiollózta azt. Pechjére azonban pont Kenesei elé, aki 13 méterről kapásból, egyből az üres kapuba bombázott.

Öt perc telt el és teljes volt a mesterhármas. " Természetesen" ismét Waltner volt a feladó, kinek passzát Kenesei tizennégy méterről laposan csavarta a kapuba.

Molnárt, a győri kapust megviselhette a kiszolgáltatottság, egy hazaadást röviden vágott ki. A labdára Waltner lecsapott, és kiakarta cselezni a kapust, aki utolsó emberként felvágta. Molnár kiállítása után Semenik állt a kapuba, aki magabiztosan fogta Urbán szabadrúgását.

Az utolsó percben Nicsenko ugratta ki remekül Farkast, aki pontosan adott középre ahol a támadást kísérő Baumgartnernak már nem volt nehéz dolga megszerezni a győriek becsületgólját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?