Jácint
16 °C
31 °C

Debrecen-MTK 4-3 (1-0)

2002.03.16. 21:48
Gólzáporos mérkőzésen győzött 4-3-ra hazai pályán a Debrecen az MTK ellen, mely már második vereségét szenvedte el tavasszal. A döntő találatot a 92. percben Nenandic szerezte egy tizenhat méteres, jól eltalált lövéssel.
Nem kezdte túl jól a tavaszi szezont a házigazda debreceni csapat, amely mindössze egy pontot gyűjtött be a két lejátszott forduló alatt. Különösen a legutóbbi, Videoton elleni gólnélküli döntetlent sajnálták a szurkolók, hiszen azon az összecsapáson, bár sok helyzetet kidolgoztak kedvenceik, gólt azonban nem tudtak lőni. A vendég MTK az első körben meglepő vereséget szenvedett a Vasastól, a második körben már javítottak, 2-1-re legyőzték a Győrt.

A 20. percben szerzett vezetést a hazai csapat. Kerekes passzolt Bajzáthoz, aki jobbal, 22 méterről a jobb sarokba bombázott (1-0). A második játékrész haramdik percében egyenlített a vendégcsapat: Madar passzolt Branezachoz, aki jobbról középre adott, a hosszú oldalon érkező Illés közelről a hálóba továbbított (1-1).

Sőt, az 55. percben Zavadszky 18 méteres, lapos lövéssel a vezetést is megszerezte az MTK-nak (1-2). Négy percig örülhetek a fővárosiak, mivel az 59. percben Bajzát indult meg a jobb oldalon, majd 14 méterről a hosszú sarokba lőtt, úgy, hogy a labda Hajdúról vágódott a kapuba (2-2).

Az utolsó tíz percben az addig sem unalmas mérkőzés valóságos gólözönt hozott. A 81. percben Branezac ívelt Illéshez, aki a bal oldalon futó Juhászhoz fejelt, ő pedig laposan 12 méterről a jobb sarokba helyezett (2-3). Két perc múlva érkezett a válasz: Böőr 18 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (3-3).

Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, ám a 92. percben Nenadic 16 méterről talált a bal sarokba, megszerezve a hazaiak számára a győzelmet (4-3).