Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Dunaferr-Videoton 3-1 (1-0)

2002.03.16. 17:34
Hazai pályán 3-1-re verte a Dunaferr a megyei rangadón a Videotont. A házigazdák már az első félidőben Sowunmi találatával megszerezték a vezetést, amit második játékrészben még tovább tudtak növelni. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a játékvezető reklamálás miatt kiállította a vendégek középpályását, Komódit, illtve a meccs hajrájában a hazaiaktól Molnárt.
Aligha ilyen tavaszi kezdésről álmodozott egyik Fejér megyei gárda sem: a hazai Dunaferr legutóbb Sopronban kapott ki 2-0-ra , ráadásként a kapus Németh Viktor ki nem fizetett átigazolás díja miatt kialakult vita következtében nem jogerősen fordulónként 3-3- pont levonással sújtotta az MLSZ a Dunaferrt. A Videoton sem kényeztette el szurkolóit, hiszen a piros-kék gárda két a tavaszi mérkőzésén mindkétszer 0-0-s döntetlent játszott.

A házigazda dunaújvárosiak kezdték agilisabban a mérkőzést, ám jelentős helyzetet csak a 29. percben tudtak kialakítani, ám Sowunmi fejese elsuhant kapu előtt. A félidő hajrájában megszerezte a vezetést a hazai csapat. A 40. percben Tököli ívelt be egy szögletet, amit a védők röviden fejeltek ki, és a jókor érkező Sowunmi a büntetőpontról, kapásból a jobb sarokba bombázott (1-0).

A második játékrészben továbbra is a Duunaferr irányította játékot: az 54. percben Sowunmi futotta le Bekőt, ám hosszan szöktette magát és Végh hárítani tudott. Tíz perccel később Sowunmit rántotta le Pomper a tizenhatoson belül, és megítélt büntetőt Tököli a jobbra vetődő Végh mellett a kapu baloldalába helyezte (2-0).

A Dunaferr-hívek lélekben már elkönyvelték a három pontot, nem úgy a Videoton: Dvéri kapu elé lőtt labdáját Gajic vágta a jobb sarokba (2-1). Ismét felcsillant a pontszerzés lehetősége a fehérváriak előtt, ám reményük csupán hat percig tartott, akkor ugyanis Szabó Zsolt játékvezető a reklamáló Komódit kiállította. A hajrában bíró a hazaiaktól Molnárt küldte el idő előtt zuhanyozni, aki így már csak a partvonalon kívülről láthatta , hogy Tököli már hosszabbításban beállította a 3-1-es végeredményt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!