Továbbra is nyeretlen tavasszal a Videoton

2002.03.22. 20:10
Hiába vezetett kétszer is a vendég Haladás, a Videotonnak sikerült pontot mentenie hazai környezetben. Ez azt is jelenti, hogy Várhidi Péter együttese továbbra is nyeretlen tavasszal.
Rosszul kezdődött a hazaiak számára a találkozó. Kaj végzett el szabadrúgást a baloldalról, az ötös magasságából, és a szétugró sorfal között labdája utat talált a kapuba. Végh ugyan még bele tudott érni a labdába, de már csak beljebb tudta segíteni azt.

A Videotont megfogta a gyorsan bekapott gól, ennek tudható be, hogy az első veszélyesebb lehetőségre a 19. percben került sor. Ezt azonban Földes csúnyán elpuskázta. Szűk tíz perccel később aztán sikerült az egyenlítés, miután Dvéri adott remek labdát Terjéknek, aki szép mozdulattal emelt át a kilépő Takács felett.

Az első játékrészben mindkét gárda a támadójátékot helyezte előnybe. A szombathelyieket dicséri, hogy idegenben is bátran mertek három csatárral támadni. A hazaiak pedig Dvéri pontos labdáival próbáltak meg veszélyeztetni.

A folytatás előbb Földes, majd a túloldalon Halmosi hagyott ki már-már kihagyhatatlan helyzetet. A 72. percben egy ritkán látható góllal került újra előnybe Szentes Lázár együttese. A szombathelyiek jobboldali szöglete után a labda átkerült a baloldalra, ahonnan Némethy bal lábbal, az ötös magasságából középre ívelt. A beadás azonban lecsúszott a lábáról, és a rövid saroknál helyezkedő Végh felett, a felső lécet is érintve a bal sarokba hullott.

A találkozó vége előtt hét perccel sikerült az egyenlítés a Videotonnak. Szemre is szép akció végén Némedi ívelt a kapu elé, Tóth Balázs fejesét azonban Takács bravúrral védte. A labda azonban Terjék elé pattant, és az első gól szerzője egyből továbbpöckölte a labdát a bal oldalon maradt Tóth elé, aki jobbal, félfordulattal a hosszú sarokba lőtt.

A lefújás előtt még Dvéri gondolta azt, hogy az első élvonalbeli találkozóján - egyébként végig ragyogóan - bíráskodó Világit helyre teszi. Miután megsértette a játékvezetőt, az azonnal kiállította a labdarúgót - jogosan.  • Hírek
  • Személyi kölcsön