Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra kikapott az Újpest

2002.03.29. 20:47
A kiesés ellen hadakozó Győr fordulatos mérkőzésen megérdemelten verte a minőségi légiósokkal felálló, jelentős szponzori pénzekkel büszkélkedő Újpestet. A nagy reményeket szövögető, és két győzelemmel rajtoló Újpest így újabb kínos vereségen, a Győr újabb lépést tett a bennmaradás felé.
Az Újpest jóllehet két győzelemmel kezdte a tavaszi szezont, az élbolyhoz való felzárkózást nem tudta folytatni az utóbbi két hétben, mert előbb kikapott a Fraditól, majd a kilenc emberrel küzdő Vasas ellen "ikszelt". Úgy gondolták, hogy a javításra Győrben érkezhet el az idő, mert a súlyos milliókért összevásárolt csapat erejéből ennél mindenképpen többre kell fussa, még akkor is, ha immár a kupagyőzelem az elsődleges cél.

Nem tudott előnnyel pihenni a Győr

A Győr nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, hiszen Tamási Zsolt csapata Kispestről három ponttal és négy rúgott góllal távozott, és ez a tény alighanem önbizalmat adott a kiesés ellen hadakozó Rába-partiaknak. Akik nagy rohamokkal kezdték a találkozót, és Szanyó lövésénél Posza bravúrjára volt szükség. Ezek után Korolovszky következett, majd Piroska, de Sebők mindkétszer a helyén.

Az első félóra vége előtt aztán megszületett az első győri találat. Szanyó indításával a brazil André száguldott el a szélen, és mintaszerű beadását Semenik előrevetődve csúsztatta a jobb sarokba. Támadásban maradt a Győr, ismét Szanyó veszélyeztetett, mégis az Újpest egyenlített. Két perccel a félidő vége Korolovszky passzolt a büntetőterületen belül Tokodyhoz, aki kilőtte a jobb sarkot.

Két percig sem vezetett az Újpest

A második félidőben aztán nagy lendülettel támadtak a vendégek, és gyorsan vezetést is szereztek. Piroska távoli lövését Sebők gyámoltalanul középre öklözte, az érkező Vágner a tizenhatoson belül átvehette a labdát, és még arra is volt ideje, hogy megszelídítse - nem ment neki könnyen, de védő a közelében sem volt -, majd nyolc méterről a kapuba lőtt.

Nem örülhettek azonban sokáig a vezető gólnak a lilák, két perc múltán ugyanis egyenlített a Győr. A jövőre már az újpestieknél játszó Farkas Balázs labdáját ugyan még szögletre mentették a védők, a sarokrúgás után Szanyó a kapuba passzolt. Igaz kellett mindehhez, hogy az egykoron a Győrt erősítő Posza rosszul mozduljon ki a labdára, no meg az is, hogy Kunzo középre fejelje vissza a labdát.

Túlio csak lesgólig jutott

Negyedórával a vége előtt ismét a Győr következett. A csereként beállt Oross remek keresztlabdáját Nicsenko mellel vette át, és pár lépés után a kapuba lőtt. Az Újpest az utolsó percekben nagyon rákapcsolt Túlio lesgólt ért el, Kozel lövése pedig a kapufáról pattant a mezőnybe, így nem sikerült a pontszerzés, vagyis egy újabb kínos vereségen van túl a jó légiósokkal - és néhány tőkeerős szponzorral - rendelkező fővárosi együttes.