Gusztáv
3 °C
6 °C

A Fradi simán verte a Videotont

2002.03.30. 21:10
A Videoton első tavaszi győzelmét szerette volna megszerezni az Üllői úton, míg a Fradi a múlt heti soproni kisiklást igyekezett elfeledtetni híveivel. Nos a meccs után a zöldek hívei lehettek boldogabbak, hiszen az őszi találkozóhoz hasonlóan, ezúttal is négy gólt lőttek az indiszponáltan játszó fehérváriaknak.
A Fradi rögtön a találkozó elején tudatosította a vendégekkel, hogy ki az úr a háznál. Már az első percekben több helyzetet dolgoztak ki a zöld-fehérek, és csak a szerencsének, és Végh bravúrjainak köszönhette a Vidi, hogy nem került hátrányba. Egészen a hetedik percig tudták tartani magukat a vendégek, ekkor Penksa balról belőtt labdáját, az első alkalommal kezdőként számításba vett Szili lőtte a kapu bal oldalába.

Továbbra is támadásban maradtak Geráék, az első komolyabb vendéglehetőségre egészen a 20. percig kellett várni, ekkor Földes négy méterről lőtt. Ám Szűcs bravúrral hárított. Két perccel később Dragóner fejesét ismét a remeklő Végh tolta a léc fölé.

A 31. percben szerencsés góllal egyenlített a fehérvári csapat. Tóth Balázs balról 16-os magasságából laposan lőtt középre, a labda elsuhant mindenki lába előtt, így a túloldalon a támadást kísérő Szalai elé került, aki 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A folytatásban még nagyobb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, de a Videoton védelem ekkor sorra verte vissza a támadásokat. A második játékrész elején felforrósodtak az indulatok. Lipcsei szöglete után Dragóner fejelt, ám Végh ismét bravúrral hárított. Mindeki a labdát akarta megszerezni, ám mielőtt ez bárkinek sikerült volna, a közelben álló Dubraviczky játékvezető büntetőt adott a Ferencvárosnak, Pompert pedig kezezésért kiállította. A tizenegyest Lipcsei magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba.

Az ember és gólhátrányba került vendégek ezután sem adták fel, de nem sok siker koronázta próbálkozásaikat.

Egy perc alatt eldőlt

A lefújás előtt negyedórával eldőlt az összecsapás. A 74. percben Gera a felezővonaltól indította a lesre játszó védők közül kilépő Jovicot, aki rávezette a labdát Véghre, majd kicselezte a kapust, és jobbal az üres kapu közepébe emelt.

Egy perccel később pedig a találkozó - és talán a forduló- legszebb gólját szerezte Vén. Lipcsei jobbról lágyan középre ívelt, Vén pedig 20 méterről ballal kapásból hatalmas gólt lőtt a kapu jobb oldalába.

A folytatásban már egyik csapat sem erőltette a gólszerzést, így maradt a fölényes de megérdemelt ferencvárosi siker.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!