Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fradi simán verte a Videotont

2002.03.30. 21:10
A Videoton első tavaszi győzelmét szerette volna megszerezni az Üllői úton, míg a Fradi a múlt heti soproni kisiklást igyekezett elfeledtetni híveivel. Nos a meccs után a zöldek hívei lehettek boldogabbak, hiszen az őszi találkozóhoz hasonlóan, ezúttal is négy gólt lőttek az indiszponáltan játszó fehérváriaknak.
A Fradi rögtön a találkozó elején tudatosította a vendégekkel, hogy ki az úr a háznál. Már az első percekben több helyzetet dolgoztak ki a zöld-fehérek, és csak a szerencsének, és Végh bravúrjainak köszönhette a Vidi, hogy nem került hátrányba. Egészen a hetedik percig tudták tartani magukat a vendégek, ekkor Penksa balról belőtt labdáját, az első alkalommal kezdőként számításba vett Szili lőtte a kapu bal oldalába.

Továbbra is támadásban maradtak Geráék, az első komolyabb vendéglehetőségre egészen a 20. percig kellett várni, ekkor Földes négy méterről lőtt. Ám Szűcs bravúrral hárított. Két perccel később Dragóner fejesét ismét a remeklő Végh tolta a léc fölé.

A 31. percben szerencsés góllal egyenlített a fehérvári csapat. Tóth Balázs balról 16-os magasságából laposan lőtt középre, a labda elsuhant mindenki lába előtt, így a túloldalon a támadást kísérő Szalai elé került, aki 10 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A folytatásban még nagyobb fokozatra kapcsoltak a hazaiak, de a Videoton védelem ekkor sorra verte vissza a támadásokat. A második játékrész elején felforrósodtak az indulatok. Lipcsei szöglete után Dragóner fejelt, ám Végh ismét bravúrral hárított. Mindeki a labdát akarta megszerezni, ám mielőtt ez bárkinek sikerült volna, a közelben álló Dubraviczky játékvezető büntetőt adott a Ferencvárosnak, Pompert pedig kezezésért kiállította. A tizenegyest Lipcsei magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba.

Az ember és gólhátrányba került vendégek ezután sem adták fel, de nem sok siker koronázta próbálkozásaikat.

Egy perc alatt eldőlt

A lefújás előtt negyedórával eldőlt az összecsapás. A 74. percben Gera a felezővonaltól indította a lesre játszó védők közül kilépő Jovicot, aki rávezette a labdát Véghre, majd kicselezte a kapust, és jobbal az üres kapu közepébe emelt.

Egy perccel később pedig a találkozó - és talán a forduló- legszebb gólját szerezte Vén. Lipcsei jobbról lágyan középre ívelt, Vén pedig 20 méterről ballal kapásból hatalmas gólt lőtt a kapu jobb oldalába.

A folytatásban már egyik csapat sem erőltette a gólszerzést, így maradt a fölényes de megérdemelt ferencvárosi siker.