Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Sopron helyzetek nélkül szerzett két gólt és egy pontot

2002.03.30. 20:26
Két tavasszal eddig veretlen, ám mégis a kiesés rémétől menekülő csapat csapott össze a Fáy utcában. A veretlenséget mindkét gárda megőrizte, pedig a Vasas sokkal többet és veszélyesebben támadott. A soproniak azonban jól védekeztek, így értékes ponttal távozhattak az Illovszky -stadionból.
A Vasas kezdett aktívabban, míg a soproniak gyors kontrákkal próbáltak meg helyzetbe kerülni. Komoly lehetőség azonban egyik csapat előtt sem alakult ki, a védelem mindkét oldalon könnyedén verte vissza a próbálkozásokat.

A félidő közepén az eddig is remekül játszó Tóth Norbert nagyszerű labdával ugratta ki Aranyost, aki - noha ketten is zavarták - 15 méterről lőtt a hálóba.

Két perccel később Tóth Norbertet kellett Simon Tibornak lecserélnie, ez azonban nem zavarta meg a soproniakat, akik a 35. percben egyenlítettek. Ehhez azonban kellett Kövesfalvi nagy hibája is, aki csúnyán alászaladt Somogyi szögletének, így Horváth akadálytalanul fejelhetett a kapuba.

A második félidő első percében a hét közben a válogatottban első találatát szerző Tóth Norbert lövését névrokona Tóth István a gólvonalról vágta ki a mezőnybe. Ez csak az alapot adta meg, az angyalföldiek szinte a kapujukhoz szögezték ebben a játékrészben Simon Tibor együttesét.

Ennek ellenére mégis a Sopron ért el gólt. A 78. percben Hrutka hazagurította a labdát, melyet Kövesfalvi átvett, majd nagyvonalúan a mezőnybe akart rúgni. Ám pechjére az alibiből rátámadó Bauszt találta el, kinek a lábáról a hálóba a pattant a labda.

Két perccel később a Vasas hasonló találattal egyenlített, amikor a mezőny legjbbja, Tóth Norbert ívelt középre és a percekkel korábban csereként beállt Zrlic fgejelt a kapuba. Az eset érdekességét az adta, hogy Zrlic a mellette álló, egy fejjel magasabb Csiszárt fejelte le.

Az egyenlítés után az angyalföldiek mindent egy lapra téve támadtak, de ezen az estén nem volt szerencséjük, a kapujukat sokszor tíz emberrel védő soproniak kihúzták a hátralévő időt. Így mindkét gárda megőrizte veretlenségét, és ez a vendégekre nézve hízelgő.