Előd
10 °C
16 °C

A Sopron helyzetek nélkül szerzett két gólt és egy pontot

2002.03.30. 20:26
Két tavasszal eddig veretlen, ám mégis a kiesés rémétől menekülő csapat csapott össze a Fáy utcában. A veretlenséget mindkét gárda megőrizte, pedig a Vasas sokkal többet és veszélyesebben támadott. A soproniak azonban jól védekeztek, így értékes ponttal távozhattak az Illovszky -stadionból.
A Vasas kezdett aktívabban, míg a soproniak gyors kontrákkal próbáltak meg helyzetbe kerülni. Komoly lehetőség azonban egyik csapat előtt sem alakult ki, a védelem mindkét oldalon könnyedén verte vissza a próbálkozásokat.

A félidő közepén az eddig is remekül játszó Tóth Norbert nagyszerű labdával ugratta ki Aranyost, aki - noha ketten is zavarták - 15 méterről lőtt a hálóba.

Két perccel később Tóth Norbertet kellett Simon Tibornak lecserélnie, ez azonban nem zavarta meg a soproniakat, akik a 35. percben egyenlítettek. Ehhez azonban kellett Kövesfalvi nagy hibája is, aki csúnyán alászaladt Somogyi szögletének, így Horváth akadálytalanul fejelhetett a kapuba.

A második félidő első percében a hét közben a válogatottban első találatát szerző Tóth Norbert lövését névrokona Tóth István a gólvonalról vágta ki a mezőnybe. Ez csak az alapot adta meg, az angyalföldiek szinte a kapujukhoz szögezték ebben a játékrészben Simon Tibor együttesét.

Ennek ellenére mégis a Sopron ért el gólt. A 78. percben Hrutka hazagurította a labdát, melyet Kövesfalvi átvett, majd nagyvonalúan a mezőnybe akart rúgni. Ám pechjére az alibiből rátámadó Bauszt találta el, kinek a lábáról a hálóba a pattant a labda.

Két perccel később a Vasas hasonló találattal egyenlített, amikor a mezőny legjbbja, Tóth Norbert ívelt középre és a percekkel korábban csereként beállt Zrlic fgejelt a kapuba. Az eset érdekességét az adta, hogy Zrlic a mellette álló, egy fejjel magasabb Csiszárt fejelte le.

Az egyenlítés után az angyalföldiek mindent egy lapra téve támadtak, de ezen az estén nem volt szerencséjük, a kapujukat sokszor tíz emberrel védő soproniak kihúzták a hátralévő időt. Így mindkét gárda megőrizte veretlenségét, és ez a vendégekre nézve hízelgő.