Móric
14 °C
15 °C

A Debrecent otthonában ütötte ki a ZTE

2002.03.30. 18:35
A pénteken lejátszott két találkozó után szombaton négy összecsapással folytatódott a labdarúgó bajnokság. A tabella második helyén álló ZTE Debrecenben vizitált és aratott kiütéses győzelmet, a teljesen szétesett és lélektelenül játszó Loki otthonában.
A hazaiak számára álomszerűen kezdődött a találkozó, hiszen egy szép akció végén - Bőör erőszakosságának köszönhetően -Bajzát visszagurítását a válogatott középpályás éles szögből a kapus lába között lőtte a kapuba.

A zalaegerszegieket kissé megzavarhatta a bekapott gyors gól, és percekbe tellett mire rendezni tudták soraikat. Ekkor azonban, az első negyedóra végén három gyors passzot követően sikerült egyenlíteniük. Urbán a felezővonaltól emelt előre, Kenesei pedig egyből a levegőből jobbal passzolt a mellette előre törő Waltnernek, aki átvette a labdát, majd 12 méterről a vetődő Balogh mellett helyezett a jobb alsó sarokba.

Az egyenlítő gól mintha elaltatta volna a csapatokat, jócskán visszavettek az addigi iramból, és szinte említésre méltó esemény nélkül telt el a félidőből hátralévő idő.

A második játékrész hetedik percében, Egressy rutinjának köszönhetően növelte előnyét a vendéggárda. A baloldalon futott el egy remek indítással, és a kaputól öt méterre úgy tett, mint aki beadná, és a kimozduló Balogh mellett a rövid sarokba lőtt.

Három perc alatt két gól

Negyedórával később Egressy mint előkészítő jeleskedett, pontos középre adását Nagy Lajos értékesítette. Három perc elteltével pedig Waltner beadását lőtte a hazai kapuba Nagy. Ekkorra már úgy tűnt a Loki teljesen feladta a küzdelmet.

A 80. percben pedig már végleg kiütötték Dajka László együttesét. Kenesei szabadrúgása egy védőn megpattant, így akadálytalanul hullott a mási irányba mozduló Balogh kapujába.

Nyolc perccel később pedig már-már megalázó helyzetbe került a Debrecen. Egressy ki tudja hányadszor mehetett el egyedül a bal oldalon, középre adott, és az érkező Waltnernek nem okozott gondot négy méterről az üresen maradt kapuba helyezni.

A két csapat szombati teljesítménye között nem csak öt gól, de egy-két hazai játékos teljesítményét látva osztálykülönbség is volt. . .