Árpád
-2 °C
4 °C

A Debrecent otthonában ütötte ki a ZTE

2002.03.30. 18:35
A pénteken lejátszott két találkozó után szombaton négy összecsapással folytatódott a labdarúgó bajnokság. A tabella második helyén álló ZTE Debrecenben vizitált és aratott kiütéses győzelmet, a teljesen szétesett és lélektelenül játszó Loki otthonában.
A hazaiak számára álomszerűen kezdődött a találkozó, hiszen egy szép akció végén - Bőör erőszakosságának köszönhetően -Bajzát visszagurítását a válogatott középpályás éles szögből a kapus lába között lőtte a kapuba.

A zalaegerszegieket kissé megzavarhatta a bekapott gyors gól, és percekbe tellett mire rendezni tudták soraikat. Ekkor azonban, az első negyedóra végén három gyors passzot követően sikerült egyenlíteniük. Urbán a felezővonaltól emelt előre, Kenesei pedig egyből a levegőből jobbal passzolt a mellette előre törő Waltnernek, aki átvette a labdát, majd 12 méterről a vetődő Balogh mellett helyezett a jobb alsó sarokba.

Az egyenlítő gól mintha elaltatta volna a csapatokat, jócskán visszavettek az addigi iramból, és szinte említésre méltó esemény nélkül telt el a félidőből hátralévő idő.

A második játékrész hetedik percében, Egressy rutinjának köszönhetően növelte előnyét a vendéggárda. A baloldalon futott el egy remek indítással, és a kaputól öt méterre úgy tett, mint aki beadná, és a kimozduló Balogh mellett a rövid sarokba lőtt.

Három perc alatt két gól

Negyedórával később Egressy mint előkészítő jeleskedett, pontos középre adását Nagy Lajos értékesítette. Három perc elteltével pedig Waltner beadását lőtte a hazai kapuba Nagy. Ekkorra már úgy tűnt a Loki teljesen feladta a küzdelmet.

A 80. percben pedig már végleg kiütötték Dajka László együttesét. Kenesei szabadrúgása egy védőn megpattant, így akadálytalanul hullott a mási irányba mozduló Balogh kapujába.

Nyolc perccel később pedig már-már megalázó helyzetbe került a Debrecen. Egressy ki tudja hányadszor mehetett el egyedül a bal oldalon, középre adott, és az érkező Waltnernek nem okozott gondot négy méterről az üresen maradt kapuba helyezni.

A két csapat szombati teljesítménye között nem csak öt gól, de egy-két hazai játékos teljesítményét látva osztálykülönbség is volt. . .

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?