Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Dunaferr-FTC 0-1

2002.04.06. 18:35
Idegenben nyert a Ferencváros csapata a Dunaferr ellen 1-0-ra. A győztes találatot Gera lőtte az első félidő 14. percében. A második játékrészben hiába dolgozott ki több helyzetet a hazai csapat, egyenlíteni már nem tudtak.
Nem zárt túl jó hetet a Dunaferr csapata, hiszen kétszer is kikaptak -a kupában és bajnokságban egyaránt - a táblázaton alattuk álló Haladástól. Egervári Sándor együttese ezért mindenképpen szerette volna javítani, ám helyzetüket nehezítette, hogy stadionjuk átépítése miatt Akasztón fogadták a Ferencvárost.

Meglehetősen álmos első negyedóra után a vezetést szerzett a Ferencváros. Kriston bedobása Gera elé került, és ferencvárosi játékos sarokkal felperdítette a labdát, amely átszállta a két rátámadó feje felett, majd visszaesett a csatár elé, aki ballal tíz méterről a sarokba helyezett (0-1).

A huszonötödik percben egyenlíthetett volna a Dunaferr. Tököli remekül cselezett két védőt, ám közben kisodródott, így vissza kellett játszania a labdát, de a viszérő hátvédek végül menteni tudtak.

A hazaiak fölénybe kerültek, de újabb gólt majdnem a Ferencváros ért el. A 35. percben Szkukalek futott el a szélen, jól adott középre, de teljesen üresen álló Pinte rosszul találta el a labdát, amely fölé szállt.

A második félidőben a játékvezető vette át a főszerepet. Az 55. percben egy Dunaferr akció végén Jakl elé került a labda, akit Gyepes a tizenhatoson belül buktatott, Szarka játékvezető azonban továbbot intett.

Továbbra is agilisabban támadtak a hazaiak, és 65. percben csak a szerencse menetet meg a vendéget a góltól. Lengyel szabadrúgása után Dragóner fejelte ki a labdát, Balaskó 17 méterről kapásból a kapufára lőtt.