Ödön
1 °C
11 °C

Dunaferr-FTC 0-1

2002.04.06. 18:35
Idegenben nyert a Ferencváros csapata a Dunaferr ellen 1-0-ra. A győztes találatot Gera lőtte az első félidő 14. percében. A második játékrészben hiába dolgozott ki több helyzetet a hazai csapat, egyenlíteni már nem tudtak.
Nem zárt túl jó hetet a Dunaferr csapata, hiszen kétszer is kikaptak -a kupában és bajnokságban egyaránt - a táblázaton alattuk álló Haladástól. Egervári Sándor együttese ezért mindenképpen szerette volna javítani, ám helyzetüket nehezítette, hogy stadionjuk átépítése miatt Akasztón fogadták a Ferencvárost.

Meglehetősen álmos első negyedóra után a vezetést szerzett a Ferencváros. Kriston bedobása Gera elé került, és ferencvárosi játékos sarokkal felperdítette a labdát, amely átszállta a két rátámadó feje felett, majd visszaesett a csatár elé, aki ballal tíz méterről a sarokba helyezett (0-1).

A huszonötödik percben egyenlíthetett volna a Dunaferr. Tököli remekül cselezett két védőt, ám közben kisodródott, így vissza kellett játszania a labdát, de a viszérő hátvédek végül menteni tudtak.

A hazaiak fölénybe kerültek, de újabb gólt majdnem a Ferencváros ért el. A 35. percben Szkukalek futott el a szélen, jól adott középre, de teljesen üresen álló Pinte rosszul találta el a labdát, amely fölé szállt.

A második félidőben a játékvezető vette át a főszerepet. Az 55. percben egy Dunaferr akció végén Jakl elé került a labda, akit Gyepes a tizenhatoson belül buktatott, Szarka játékvezető azonban továbbot intett.

Továbbra is agilisabban támadtak a hazaiak, és 65. percben csak a szerencse menetet meg a vendéget a góltól. Lengyel szabadrúgása után Dragóner fejelte ki a labdát, Balaskó 17 méterről kapásból a kapufára lőtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?