Ágnes
-5 °C
2 °C

Újpest-MTK 2-0

2002.04.06. 21:03
Újabb vereséget szenvedett a listavezető MTK-Hungária csapata. A bajnoki címre pályázó együttes ezúttal a forduló rangadóján, Újpesten kapott ki 2-0-ra. Ráadásként a Hungária-körútiak vészes gólszegényben szenvednek, hiszen immár 280 perce nem tudtak betalálni az ellenfelek kapujába.
A 28. forduló "csúcsmérkőzését" Újpesten rendezték meg, ahol a téli szünetben alaposan megerősödött lila-fehérek a listavezető MTK-t fogadták, amely a tavasszal már négy vereséget is begyűjtött.

Az első lehetőség a hazaiak kapuja előtt kínálkozott: a 21. percben Buzsáky kitűnő ütemben indította Zavadszkyt, akinek 14 méteres lövése Poszáról kiperdült, Branezac ismételhetett, ám közelről az oldalhálót találta el. Hat perccel később már az újpesti csapat is kihagyott egy hatalmas helyzetet. Tokody indításával Lőw egyedül törhetett kapura, de 14 méterről a kifutó Hajdu mellett a bal sarok mellé lőtt.

A 35. perc percben vezetést szeretek a lila-fehérek. Korolovszky 17 méteres, nagy erejű szabadrúgását Hajdu óriási bravúrral szögletre tolta. A sarokrúgás után Vagner lőtt kapura, és a labda Skoric lábán irányt változtatva a jobb sarokba vágódott (1-0).

A második félidő 14. percében tovább növelte előnyét a hazai gárda. Egy jobboldali szöglet után Vagner lövése levágódott egy védőről, Kozel elé került, aki tiszta helyzetben 14 méterről bombázott a kapu jobb sarkába (2-0).

A 65. perc Sloncik bedobásával Túlio kilépett a védők közül, tisztára játszotta magát, de 6 méteres lövését Hajdu szögletre hárította.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!