Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Videoton-Vasas 4-1

2002.04.06. 20:33
Hazai pályán magabiztosan, 4-1-re verte a kiesés ellen küzdő Vasast a Videoton gárdája. Főleg az első játékrészben támadott többet a fehérvári csapat és jelentős előnyt szerzett. A vendégek büntetője után ismét felpörgött a hazai csapat és teljesen megérdemelten szerezte meg tavaszi első győzelmét.
Az utolsó helyezett Vasas eddig meglepően jó tavaszt produkált, hiszen az eddig lejátszott négy mérkőzésen nem találtak legyőzőre az angyalföldiek. A hazaiak viszont éppen ellenkező mérleggel rendelkeztek: a téli szüntet követően még egyszer sem hagyták el győztesen a pályát.

Jobban kezdett a hazai csapat és már a 9. percben megszerezte a vezetést: Bekő bal oldali beadása átszállt a Vasas-védők fölött, s Gajic 5 méterről az üres kapuba lőtt (1-0). Nyolc perccel később egyenlíthetett volna a vendégcsapat, de Tóth N. jobb oldali szögletét Gyánó 4 méterről alig fejelte a kapu fölé. Már mindenki az első félidő végét lezáró sípszót várta, amikor Szalai jobb oldali beadását Gajic fejjel megcsúsztatta és az érkező Dvéri senkitől sem zavartatva, 6 m-ről biztosan lőtt a kapu jobb oldalába (2-0).

A 65. percben egy vitatott büntetővel szépített a vendégcsapat. Juhász fejese Vilotic kezére pattant és Ábrahám játékvezető 11-est ítélt, amit Tóth N. biztosan lőtt a kapu jobb oldalába (2-1). A vendégcsapat játékosai lélekben még a gólt ünnepelték, ám a 69. percben újabb gólt kaptak. Herczeg kifejelt labdáját Tóth B. 17 méterre a kaputól mellre vette, majd ballal a jobb felső sarokba lőtte (3-1).

A 78. percben végleg eldőlt a három pont sorsa. Zabos a tizenhatos vonalánál lerántotta a kitörő Terjéket utolsó emberként, ezért Ábrahám kiállította a Vasas-játékost. A szabadrúgást Dvéri büntetet: remek lövése a bal alsó sarokba vágódott. (4-1).