Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Debrecen-Kispest 0-0

2002.04.10. 20:28
Hazai pályán játszott gólnélküli döntetlent a Debrecen a Kispest ellen. A 65. percben Németh kiállítása után emeberelőnybe került a hazai csapat, ám a debreceniek gólt már nem tudtak lőni a hátra lévő időben.
A Debrecen-Kispest mérkőzést ellenkező előjellel érkeztek a gárdák. A hazaiak meglehetősen szerencsétlen körülmények között, az utolsó utáni perben kapott góllal kaptak ki Szombathelyen. A kispestiek viszont hazai pályán sorsdöntő három pontot szereztek a Zalaegerszeggel szemben.

Úgy tűnt, jót tett a Kispestnek a hét végén aratott győzelem, hiszen a mérkőzés első tíz percében többször is veszélyeztették a hazaiak kapuját, Hercegfalvi elől csak üggyel-bajjal tudtak menteni a hajdúsági védők. A hazaiak negyedóra után ébredtek, és Tiber révén a vezetést is megszerezhették volna, de a debreceni csatár 10 méteres gyenge lövését könnyedén hárította.

A félidő túlnyomó részében meglehetősen alacsony színvonalú, eseménytelen játék folyt a pályán. Főleg a hazaiak keletetek csalódást, mivel alig-alig jutottak el az ellenfél kapuja elé. A 42. percben Plókai 30 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, a labdát Tóth kiöklözte, ami Hanákhoz került- a játékos egyből Tiberhez passzolt, de a csatár lövését a kapus védeni tudta.

A 65. percben Németh rúgta fel Böőrt, amiért sárga lapot kapott. Mivel már két percek korábban már begyűjtött egy hasonló színű kártyája, a játékvezető kiállította a kispesti hátvédet. Hiába játszott azonban emberelőnyben a hazai csapat, gólt már nem tudott alőni a hátra lévő időben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!