Árpád
-2 °C
4 °C

Tököli három góljával nyert a Dunaferr

2002.04.10. 20:52
Szombat után szerdán sem szerzett pontot a Vasas, így egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülnek az angyalföldiek. Immár kilenc pont hátrányba kerültek Kiss László tanítványai, és alighanem a távozását követelő hangok felerősödhetnek.
A kiesés ellen hadakozó Vasas a múlt héten elszenvedte első tavaszi vereségét, és ahogyan magyar pályán ilyenkor lenni szokott, azonnal szóba került Kiss László menesztése. Meglehet, hogy mindez is közrejátszott abban, hogy a piros-kékek elvesztették a hitüket, és sima vereséget szenvedtek.

Nota sem volt szerencsésebb Kövesfalvinál

A Dunaferrnek is nagy szüksége volt a pontokra, hiszen idén mindössze egyszer nyertek, és a dobogós helyezések egyre inkább messze kerülnek a csapattól. A Dunaferr azonban most nagyon összekapta magát, és kifejezetten jól kezdte a meccset. Az utóbbi fordulókban többször bakizó, Kövesfalvi helyére Nota került, de Rósát ő is csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belül. Tököli biztosan értékesítette a büntetőt.

Tököli ettől a góltól szárnyakat kapott, Balaskó belőtt labdáját nagyszerűen kezelte le, így rögtön ziccerbe került, és nem hibázott. Ezek után némiképp felocsúdtak a hazaiak, de komoly támadásra sem futotta erejükből. Kevéssel a félidő előtt Balaskó is igazolta, hogy jó passzban van, és Szombathely után a Fáy utcában is nagy gólt lőtt. A védők röviden szabadítottak fel, Balaskó pedig tizennégyről betalált.

Váczi gólja már semmit sem jelentett

A második félidőben igen rákapcsolt a Vasas, és egy tizenegyesből szépítettek. Tóth Norbertet akadályozták szabálytalanul nagy helyzetben. A büntetőt maga a sértett végezte el, Bitának esélye sem volt a hárításra. A hajrában az újvárosiak a védekezéssel törődtek, ám egy kontrából végleg eldöntötték a meccset. Megintcsak Tököli volt eredményes. Az örökifjú Váczi ugyan még szépített, de esélye sem volt Juháréknak a pontszerzésre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?