Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öngóllal veszített a Fradi

2002.04.13. 19:19
Az önmagát alulmúló Ferencváros egy szerencsétlen góllal maradt alul, az ugyancsak gyenge teljesítményt nyújtó Debrecennel szemben. A küzdelmes, de kirívóan alacsony színvonalú találkozón a Fradi nagy esélyt szalasztott el, hiszen győzelme esetén már a dobogó második fokára léphetett volna.
A Ferencváros kulcsfontosságú mérkőzéshez érkezett - mondta Garami József vezetőedző a meccs előtt. Mindezzel arra utalt, hogy most már belátható távolságban - két pont - van a második hely. Ebből adódóan és a lépéstartás végett mindenképpen nyernie kellett a zöld-fehéreknek, noha azt sejtették, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen az őszi meccsen Kuttor góljával a közben tizedik helyre sodródott Debrecen nyert.

A Loki vezetői eddig nem türelmetlenkedtek Dajka Lászlóval szemben, azzal viszont szembesülhettek, hogy a télen jelentős összegért szerződtetni talán nem volt érdemes. Dajka úgy vélekedett, hogy előbb-utóbb megfordul a pechszériájuk, és végre egyszer már nekik is kijön a lépés. Reményeiket táplálta, hogy a Fradi szerdán igencsak kijátszotta magát a Haladás ellen.

Az első félidő az ismerkedés jegyében telt - egyik alakulat sem kockáztatott -, és ily módon meglehetősen lagymatagra sikeredett. A Fradi erőlködött, a Debrecenen pedig gyors ellenakcióiban bízott. Megdöbbentő, de komoly helyzetig egyik csapatnak sem sikerült eljutnia. A kedélyeket leginkább az borzolta, hogy Ábrahám játékvezető a pályán hagyta a durván játszó Hanákot.

A második félidőben sem tudott ritmust váltani a Fradi, Lipcsei lövése jelentett mindössze veszélyt a kapura az első félórában. A másik oldal sem csillogott, ám a Lokinak csak annyi feladata volt, hogy lehetőleg ne kapjon ki. Ezt a tervet aztán váratlanul győzelemmé "varázsolta" a hajdúsági csapat.

Kerekes futott le a szélen tíz perccel a vége előtt, beadására a szlovák válogatott Majoros érkezett, úgy tűnt, hogy el is éri a labdát, ám később kiderült a menteni igyekvő Balogh lábáról pattant a játékszer a kapuba. (Szűcs tehetetlen volt.) A Fradi ezek után valóban felpörgött, de a taktikus Debrecen már nem hagyta elúszni a sikert. Így fordulhatott elő az a furcsaság, hogy egy idényben kétszer is legyőzi hazai pályán a Loki a Fradit.