Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Öngóllal veszített a Fradi

2002.04.13. 19:19
Az önmagát alulmúló Ferencváros egy szerencsétlen góllal maradt alul, az ugyancsak gyenge teljesítményt nyújtó Debrecennel szemben. A küzdelmes, de kirívóan alacsony színvonalú találkozón a Fradi nagy esélyt szalasztott el, hiszen győzelme esetén már a dobogó második fokára léphetett volna.
A Ferencváros kulcsfontosságú mérkőzéshez érkezett - mondta Garami József vezetőedző a meccs előtt. Mindezzel arra utalt, hogy most már belátható távolságban - két pont - van a második hely. Ebből adódóan és a lépéstartás végett mindenképpen nyernie kellett a zöld-fehéreknek, noha azt sejtették, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen az őszi meccsen Kuttor góljával a közben tizedik helyre sodródott Debrecen nyert.

A Loki vezetői eddig nem türelmetlenkedtek Dajka Lászlóval szemben, azzal viszont szembesülhettek, hogy a télen jelentős összegért szerződtetni talán nem volt érdemes. Dajka úgy vélekedett, hogy előbb-utóbb megfordul a pechszériájuk, és végre egyszer már nekik is kijön a lépés. Reményeiket táplálta, hogy a Fradi szerdán igencsak kijátszotta magát a Haladás ellen.

Az első félidő az ismerkedés jegyében telt - egyik alakulat sem kockáztatott -, és ily módon meglehetősen lagymatagra sikeredett. A Fradi erőlködött, a Debrecenen pedig gyors ellenakcióiban bízott. Megdöbbentő, de komoly helyzetig egyik csapatnak sem sikerült eljutnia. A kedélyeket leginkább az borzolta, hogy Ábrahám játékvezető a pályán hagyta a durván játszó Hanákot.

A második félidőben sem tudott ritmust váltani a Fradi, Lipcsei lövése jelentett mindössze veszélyt a kapura az első félórában. A másik oldal sem csillogott, ám a Lokinak csak annyi feladata volt, hogy lehetőleg ne kapjon ki. Ezt a tervet aztán váratlanul győzelemmé "varázsolta" a hajdúsági csapat.

Kerekes futott le a szélen tíz perccel a vége előtt, beadására a szlovák válogatott Majoros érkezett, úgy tűnt, hogy el is éri a labdát, ám később kiderült a menteni igyekvő Balogh lábáról pattant a játékszer a kapuba. (Szűcs tehetetlen volt.) A Fradi ezek után valóban felpörgött, de a taktikus Debrecen már nem hagyta elúszni a sikert. Így fordulhatott elő az a furcsaság, hogy egy idényben kétszer is legyőzi hazai pályán a Loki a Fradit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!