Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tököli duplája döntött

2002.04.15. 13:38
A Dunaferr küzdelmes, ám korántsem színvonalas mérkőzésen simán verte a kiesés ellen hadakozó Győrt. A vendégek mindössze egyetlen helyzete volt, azt értékesítették is, ám a pontszerzéshez ez sem volt elegendő, mert Tökölivel nem bírtak.
A Dunaferr a hét közben már az igazi arcát mutatta a Vasas ellen, köszönhetően elsősorban annak, hogy Tököli Attila ismét megtalálta elveszettnek hitt góllövő cipőjét és háromszor is eredményes tudott lenni. A győriek ellen is hasonló teljesítményt vártak a válogatottba ezúttal csak tartalékként meghívást kapó csatártól, no meg a hazai csapattól is.

A feladat nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a Győr jelentős tartalékokat mozgósít mostanság a bennmaradás érdekében, és ha megnyugtató előnyt eddig nem is tudott szerezni, közvetlenül már nem riogatja a kiesés réme az ETO-t. Ezen a szombaton azonban pocsék napot fogott ki a Rába parti csapat. A hazaiaknak kevés kellett ahhoz, hogy már a második percben megszerezzék a vezetést, Mészáros óriási lövése a kapufán csattant.

Ezek után érthetetlen módon visszaestek a piros-fehérek, ám még így is sokkal aktívabbak voltak a meglehetősen enerváltan játszó győrieknél. A félidő vége előtt aztán rákacsoltak a hazaiak. Előbb egy Tököli-Lengyel akció után tisztázott a győri védelem, majd Rósa átemelésénél volt szükség Böjtéékre, hiszen a kapus felett már átjutott a labda.

Három perccel az első játékrész vége előtt végül vezetést szerzett a Dunaferr. Tököli a térfele közepén fordult le a védőjéről, kapura tört, és tizenhét méterről - a vetődő Molnár mellett - a kapu jobb sarkába lőtt. Rá egy percre Sowunmi ugyancsak távolról próbálkozott, de a kapufa megint segített a Győrön.

A második negyvenöt percben váratlanul egyenlített az ETO. Károlyi szabadrúgását Bita csak kiütni tudta, épp az érkező Nicsenko elé, aki öt méterről a kapuba fejelt. Tököli azonban nem hagyta annyiban a dolgot, egyéni akciója közben Bajusz szabálytalankodott vele, a megítélt büntetőt pedig ő maga lőtte a hálóba. Tököli a héten öt gólt lőtt, megszilárdította vezető helyét a góllövő listán.