Erik, Alexandra
EUR 385,87 Ft
USD 365,75 Ft
11 °C
23 °C

Tököli duplája döntött

2002.04.15. 13:38
A Dunaferr küzdelmes, ám korántsem színvonalas mérkőzésen simán verte a kiesés ellen hadakozó Győrt. A vendégek mindössze egyetlen helyzete volt, azt értékesítették is, ám a pontszerzéshez ez sem volt elegendő, mert Tökölivel nem bírtak.
A Dunaferr a hét közben már az igazi arcát mutatta a Vasas ellen, köszönhetően elsősorban annak, hogy Tököli Attila ismét megtalálta elveszettnek hitt góllövő cipőjét és háromszor is eredményes tudott lenni. A győriek ellen is hasonló teljesítményt vártak a válogatottba ezúttal csak tartalékként meghívást kapó csatártól, no meg a hazai csapattól is.

A feladat nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a Győr jelentős tartalékokat mozgósít mostanság a bennmaradás érdekében, és ha megnyugtató előnyt eddig nem is tudott szerezni, közvetlenül már nem riogatja a kiesés réme az ETO-t. Ezen a szombaton azonban pocsék napot fogott ki a Rába parti csapat. A hazaiaknak kevés kellett ahhoz, hogy már a második percben megszerezzék a vezetést, Mészáros óriási lövése a kapufán csattant.

Ezek után érthetetlen módon visszaestek a piros-fehérek, ám még így is sokkal aktívabbak voltak a meglehetősen enerváltan játszó győrieknél. A félidő vége előtt aztán rákacsoltak a hazaiak. Előbb egy Tököli-Lengyel akció után tisztázott a győri védelem, majd Rósa átemelésénél volt szükség Böjtéékre, hiszen a kapus felett már átjutott a labda.

Három perccel az első játékrész vége előtt végül vezetést szerzett a Dunaferr. Tököli a térfele közepén fordult le a védőjéről, kapura tört, és tizenhét méterről - a vetődő Molnár mellett - a kapu jobb sarkába lőtt. Rá egy percre Sowunmi ugyancsak távolról próbálkozott, de a kapufa megint segített a Győrön.

A második negyvenöt percben váratlanul egyenlített az ETO. Károlyi szabadrúgását Bita csak kiütni tudta, épp az érkező Nicsenko elé, aki öt méterről a kapuba fejelt. Tököli azonban nem hagyta annyiban a dolgot, egyéni akciója közben Bajusz szabálytalankodott vele, a megítélt büntetőt pedig ő maga lőtte a hálóba. Tököli a héten öt gólt lőtt, megszilárdította vezető helyét a góllövő listán.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét