Viola
-6 °C
-2 °C

Döntetlen a kiesési rangadón

2002.04.15. 13:34
Hiába vezetett kétszer is a péntektől Tornyi Barnabás irányításával edző sereghajtó Vasas, a Haladás kétszer egyenlített. A második félidőben némiképp a hazaiak játszottak fölényben, de a kiesési rangadón igazságos döntetlen született.
Két végveszélyben lévő egyesület csapott össze szombaton Szombathelyen. Mindkét csapat - az idényt már új edzővel kezdő Haladás számára és a héten immár negyedszer váltó Vasas számára is egyaránt - a győzelem volt az egyetlen elfogadható eredmény. Ennek szellemében óriási elánnal kezdtek a csapatok, és Gyánó révén a hetedik percben a fővárosiak jutottak vezetéshez.

Gyánó egyébként szép gólt lőtt, remek csellel csapta be védőjét, és a kivetődő Takáccsal szemben már nem volt nehéz dolga, öt méterről továbbított a kapuba. A Haladás felpaprikázódott a gól után, és nagy rohamokba kezdtek. Ám csak a félidő közepére jött össze az egyenlítés. Akkor az igen aktív Czeglédi húzott el a baloldalon, beadását Alex lőtte szép átvétel után a kapuba.

A Vasast cseppet sem fogta meg a gól, az első félóra előtt kevéssel Tóth Norbert lódult meg a bal oldalon, Váczihoz továbbított, aki tizennyolcról bombagólt lőtt. Nem sokáig örülhettek azonban a piros-kékek, hiszen Lenadro jobboldali szabadrúgása után Nota Hrutkával ütközött, a nevető harmadik, Filipovics pedig senkitől sem zavarta gurított a kapuba.

A két együttes apait-anyait beleadott az első félidőben, ennek köszönhetően élvezetes hajtós meccset láthatott a publikum. És ahogy magyar pályán többnyire lenni szokott, a másodikra elfogyott a szufla, csökkent az iram, és mér nem változott az eredmény. A Vasas megérdemelten szerzett pontot, más kérdés, hogy a döntetlenek számára vereséggel érnek fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!