Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Újabb kínos ZTE-vereség

2002.04.15. 13:36
A Sopron hét perc alatt eldöntötte a három pont sorsát a merész terveket szövögető ZTE ellen. A vendégek csupán testben voltak ott a pályán az első félórában, utána pedig hiába rohamoztak, már nem tudtak változtatni a mérkőzés eredményén.
Miután a Sopron szerdán elszenvedte idei első vereségét, hazai pályán nyilvánvalóan szerette volna kiküszöbölni a csorbát Simon Tibor csapata. Az ellenfél nem ígérkezett azonban könnyű falatnak, hiszen a ZTE a két legutóbbi meccsén mindössze egy pontot gyűjtött össze, ami azt jelentette, hogy távolodóban volt az első helytől, és egyúttal a Fradi is megközelítette. Amennyiben a ZTE számára fontos a nemzetközi kupaszereplés, akkor az olyan találkozókon, mint a soproni, nem igazán kaphat ki.

Mégis kikapott, köszönhetően annak, hogy az első félórát átaludták. A Sopron ugyanis ekkor sorra vezette akcióit, amelyekből kétszer is eredményesek voltak. Előbb a 12. percben, amikor a szerdán a forduló válogatottjába kerülő Král buktatta Nagy Tamást, és a megítélt szabadrúgást Somogyi ívelte a kapu elé, amit Sira be is fejelt. (Sira örömében a kapufát is csókolgatta.)

Majd hét perc sem telt el, amikor Tóth Mihály egy szélről belőtt labdát az ötösről - szinte senkitől sem zavartatva - helyezett el a kapu jobb oldalába. Ezek után Sira hagyott ki még egy lehetőséget, majd a harmincadik percben veszélyeztetett először a zalai csapat, ekkor Egressy szögletét Kenesei fejelte kapura, de a kapus menteni tudott, csakúgy, mint tíz perccel később, amikor megintcsak Kenesei - ezúttal lábbal - próbálkozott.

A második félidőben még inkább rákapcsolt a ZTE, de a szerencse sem volt velük, hiszen Kenesei lövésénél a kapufa, míg Egressy bombájánál Frarkas remek reflexmozdulata - lábbal hárított a kapus - hiúsította meg a szépítést. A ZTE így megint hullámvölgybe került, csakúgy mint ősszel, akkor négy meccsen keresztül nem termett pont Bozsik Péter csapatának. Ha megint így lesz, akkor aligha sikerül a történelemírás, vagyis a nemzetközi kupaszereplés.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek