Megint nagy verést kapott a Kispest

2002.04.15. 13:37
Az utóbbi időben hullámvölgybe kerülő, nagy nevekből felálló Újpest most végre igazi arcát mutatta. A Kispest egyetlen percig sem volt egy súlycsoportban a lendületesen és eredményesen futballozó lilákkal. Ezúttal azonban megúszták néggyel, ősszel hetet kaptak.
Az Újpest ősszel a legjobban és legeredményesebben a Kispest ellen futballozott, emlékezetes, 7-2-es győzelmet arattak a piros-feketék felett. Ebből adódóan nem kellemes emlékekkel tért vissza a Megyeri útra Tóth József, hiszen jó néhány találat az ő lelkén száradt pár hónapja.

Az Újpest mindenképpen győzelemmel szerette volna megörvendeztetni szurkolótáborát, hiszen ha kimondottan a kupagyőzelem is a cél a lilák előtt, mégsem lehet lélektelen játékkal futballozni hazai pályán. Ennek szellemében is kezdett Glázer csapata, a cseh Sloncik már a második percben bevehette volna a Kispest hálóját, ám ami neki nem sikerült, összejött Lőwnek az ötödik percben.

A fiatal középpályás nagyszerűen szaladt el a baloldalon, lövését ugyan még hárította Tóth, a kipattanó labdát azonban - fejjel - a kapuba juttatta. A Kispest nagyon beszorult ezek után, a lilák érezhetően döntésre szerették volna vinni a három pont sorsát. Vágner azonban hibázott, Túlio viszont egy formás támadás végén a félidő derekén szép cselek után higgadtan a kapuba talált. Tegyük hozzá remek labdát Tokodytól.

A Kispest erőlködött, de az első játékrészben esélye sem volt a gólszerzésre. A második negyvenöt percre sem változott jelentősen a játék képe, az Újpest lendületben maradt, és sorra vezette támadásait, és ennek meg is lett az eredménye. Előbb - a 66. percben - a télen a Kispestről a Megyeri útra szerződött Piroska lőtt gólt - a gólpasszt megintcsak Tokody adta - majd három perccel a vége előtt a fiatal Móri is betalált. Ezúttal Piroska indított kiváló ütemben.

Tóth József a gólokról nem tehetett, most nemcsak az ő gyengélkedése miatt kapott nagy zakót a Kispest. Az Újpest most jól játszott, és Glázer Róbert számára nem marad más feladat, minthogy ezt állandósítsa csapatánál.  • Hírek
  • Személyi kölcsön