Natália
1 °C
7 °C

Szökik az MTK

2002.04.15. 13:35
Az MTK ősszel a szezon egyik legrosszabb meccsét játszotta a Videoton ellen, most azonban húsz perc elég volt számára ahhoz, hogy megszerezze a három pontot. A Vidi védelme háromszor hibázott, az kék-fehérek könyörtelenek voltak, így tíz pontra növelték előnyüket a tabellán.
A szerdán Sopron ellen javuló játékkal győztes MTK nagy lehetőséget kapott a Videoton ellen, hiszen ha nyernek, akkor ismét megnyugtató, tíz pontos előnnyel vezethetik a tabellát, mert a ZTE és a Ferencváros is megbotlott. Az MTK ennek szellemében is kezdte a fehérvári kirándulást, agilisan, olykor agresszíven futballoztak.

A félidő felére meg is lett mindennek az eredménye, hiszen Füzi futott el a baloldalon, belőtt labdáját a menteni igyekvő Némedi nyolc méterről a saját kapujába passzolta, jóllehet igazán nem szorongatták az érkező emberek. A fővárosiak támadásban is maradtak, és a remek napot kifogó, lendületes Füzi pazarul indította a védők közül kilépő Illést, aki szép átvétel után nagy nyugalommal - tíz méterről - a kifutó Végh mellett a kapu bal sarkába gurított. Hét perc telt el a vezető találat után.

A Videotont érezhetően megfogta első - kétségkívül peches - gól, de miután hátrányba kerültek, nagyon visszaestek. Így a félidő vége előtt Zavadszky megadhatta a kegyelemdöfést. Bekő nem tudott felszabadítani, a szabad labdára Branezac csapott le, aki középre adott, az eltiltásából visszatérő Pomper azonban megintcsak ügyetlenkedett, a Ferencvárost is megjárt középpályás pedig nem hibázott.

A második félidőben egész más arcát mutatta a hazai csapat, koncentráltan és eredményesen játszottak. Előbb Terjék majd pedig Gajics lőtt egy gólt, de tegyük gyorsan hozzá, a vendégek győzelme korántsem fogott veszélyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?