Szökik az MTK

2002.04.15. 13:35
Az MTK ősszel a szezon egyik legrosszabb meccsét játszotta a Videoton ellen, most azonban húsz perc elég volt számára ahhoz, hogy megszerezze a három pontot. A Vidi védelme háromszor hibázott, az kék-fehérek könyörtelenek voltak, így tíz pontra növelték előnyüket a tabellán.
A szerdán Sopron ellen javuló játékkal győztes MTK nagy lehetőséget kapott a Videoton ellen, hiszen ha nyernek, akkor ismét megnyugtató, tíz pontos előnnyel vezethetik a tabellát, mert a ZTE és a Ferencváros is megbotlott. Az MTK ennek szellemében is kezdte a fehérvári kirándulást, agilisan, olykor agresszíven futballoztak.

A félidő felére meg is lett mindennek az eredménye, hiszen Füzi futott el a baloldalon, belőtt labdáját a menteni igyekvő Némedi nyolc méterről a saját kapujába passzolta, jóllehet igazán nem szorongatták az érkező emberek. A fővárosiak támadásban is maradtak, és a remek napot kifogó, lendületes Füzi pazarul indította a védők közül kilépő Illést, aki szép átvétel után nagy nyugalommal - tíz méterről - a kifutó Végh mellett a kapu bal sarkába gurított. Hét perc telt el a vezető találat után.

A Videotont érezhetően megfogta első - kétségkívül peches - gól, de miután hátrányba kerültek, nagyon visszaestek. Így a félidő vége előtt Zavadszky megadhatta a kegyelemdöfést. Bekő nem tudott felszabadítani, a szabad labdára Branezac csapott le, aki középre adott, az eltiltásából visszatérő Pomper azonban megintcsak ügyetlenkedett, a Ferencvárost is megjárt középpályás pedig nem hibázott.

A második félidőben egész más arcát mutatta a hazai csapat, koncentráltan és eredményesen játszottak. Előbb Terjék majd pedig Gajics lőtt egy gólt, de tegyük gyorsan hozzá, a vendégek győzelme korántsem fogott veszélyben.  • Vennék
  • Személyi kölcsön