Kelemen, Klementina
-3 °C
4 °C

Újpesti pontszerzés Debrecenben

2002.04.20. 20:56
Gyenge színvonalú találkozón igazságos pontosztozkodás született Debrecenben. Az első félóra végén a vendég újpestiek kerültek előnybe, ezt a hazaiak egy órányi játék után egyenlítették ki.
Az első percekben többet törődtek egymással - és egymás rugdosásával - a játékosok, így nem is alakulhatott ki komoly helyzet a kapuk előtt. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, a 12. percben Tokody bal oldali beadása után Szekeres és Plókai szorításában Sloncik próbálkozott, ám a védők szögletre mentettek. Öt perccel később Bajzát kíméletlenül lépett be Medgyesinek, akit lekellett cserélni.

A vendégek mezőnyfölénye az első félóra végén vált góllá. Szélesi adott be a jobb oldalról, és az érkező Tokody tizenöt méterről fejelt kapura. A labda a bal kapufa mellett vágódott a hálóba.

A brazil Túlio első kapura lövésére egészen a 47. percig kellett várni, ám jobb lábas próbálkozása a jobb kapufa mellé szállt.

Egy óra telt el a mérkőzésből, amikor egyenlítettek a hazaiak. Böőr szöglete után Kerekes öt méterről fejelt a bal alsó sarokra, ám Posza hatalmas bravúrral hárítani tudott. A kapusról kipattanó labdát Szekeres bravúros mozdulattal ballal helyezte a felső sarokba.

Négy perccel később pedig a vezetést is megszerezhette volna a Loki, ám Plókai szabadrúgását védte bravúrral Posza. Hat perc múlva Sketiani beadásáról lemaradtak a hazaiak, és a menteni igyekvő Kozel térdén megpattanó labda a jobb kapufára szállt, majd onnan pattant ki a mezőnybe.