Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Hazai pályán ütötték ki az MTK-t

2002.04.20. 23:28
A két, illetve a három évvel ezelőtti bajnok összecsapására jóindulatúan mintegy ezer néző volt kíváncsi. A vendég Dunaferr már az első félidőben jelentős előnyre tett szert, és ezt a második negyvenöt percben jól őrízte. Az MTK momentumaiban sem emlékeztetett őszi önmagára.
Gyors ütésváltás után, már a 8. percben két gólt láthatott közönség. A vendégek már a 4. percben előnybe kerültek, miután Balaskó bal oldali szögletét Lengyel Salamon elé fejelte, aki 10 m-ről, laposan a kapu közepébe vágta a labdát.

Újabb négy perc elteltével azonban már döntetlen volt az állás. Zavadszky - aki pénteken edzés után kint maradt Bognár Györggyel a szabadrúgásokat gyakorolni - 17 m-ről szabadrúgásból csavart a jobb felső sarokba.

A vendégeknek azonban csak negyedóra kellett, hogy ismét előnybe kerüljenek. Jákl cselei után Lengyel kapott labdát, és 17 méterről hatalmas gólt lőtt a bal alsó sarokba. Újabb tíz perc és már két góllal ment Egervári Sándor együttese.

Mattolták a hazaiak védelmét. Tököli, Balaskó, Rósa Henrik volt a labda útja, és a Dunaferr középpályása 10 méterről a kiszolgáltatott Hajdú mellett a kapu jobb sarkába gurított.

A második negyvenöt percben az MTK öt perc alatt két kapufát is lőtt, ám sem Zavadszky fejesét, sem Madar ötven méteres(!) ívelésénét nem kísérte szerencse. A lefújás előtt nem sokkal aztán bebiztosította győzelmét az újvárosi alakulat.

Lengyel a jobb oldalon felfutó Sowunmihoz passzolt, aki nagy szólóba kezdett. Miután több védőt és Hajdut kicselezett, 10 m-ről gurított az üresen maradt kapu közepébe. A vendégek győzelme teljesen megérdemelt, még úgy is, hogy a fordulás után már csak biztos előnyük megtartására törekedtek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?