Jusztina
3 °C
16 °C

Hazai pályán ütötték ki az MTK-t

2002.04.20. 23:28
A két, illetve a három évvel ezelőtti bajnok összecsapására jóindulatúan mintegy ezer néző volt kíváncsi. A vendég Dunaferr már az első félidőben jelentős előnyre tett szert, és ezt a második negyvenöt percben jól őrízte. Az MTK momentumaiban sem emlékeztetett őszi önmagára.
Gyors ütésváltás után, már a 8. percben két gólt láthatott közönség. A vendégek már a 4. percben előnybe kerültek, miután Balaskó bal oldali szögletét Lengyel Salamon elé fejelte, aki 10 m-ről, laposan a kapu közepébe vágta a labdát.

Újabb négy perc elteltével azonban már döntetlen volt az állás. Zavadszky - aki pénteken edzés után kint maradt Bognár Györggyel a szabadrúgásokat gyakorolni - 17 m-ről szabadrúgásból csavart a jobb felső sarokba.

A vendégeknek azonban csak negyedóra kellett, hogy ismét előnybe kerüljenek. Jákl cselei után Lengyel kapott labdát, és 17 méterről hatalmas gólt lőtt a bal alsó sarokba. Újabb tíz perc és már két góllal ment Egervári Sándor együttese.

Mattolták a hazaiak védelmét. Tököli, Balaskó, Rósa Henrik volt a labda útja, és a Dunaferr középpályása 10 méterről a kiszolgáltatott Hajdú mellett a kapu jobb sarkába gurított.

A második negyvenöt percben az MTK öt perc alatt két kapufát is lőtt, ám sem Zavadszky fejesét, sem Madar ötven méteres(!) ívelésénét nem kísérte szerencse. A lefújás előtt nem sokkal aztán bebiztosította győzelmét az újvárosi alakulat.

Lengyel a jobb oldalon felfutó Sowunmihoz passzolt, aki nagy szólóba kezdett. Miután több védőt és Hajdut kicselezett, 10 m-ről gurított az üresen maradt kapu közepébe. A vendégek győzelme teljesen megérdemelt, még úgy is, hogy a fordulás után már csak biztos előnyük megtartására törekedtek.