Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Haladás-MTK 3-0

2002.04.23. 20:23
A listavezető MTK nagy reményekkel utazott a pillanatnyilag kieső helyen álló Haladás otthonába, ám sima vereséget szenvedett. A hazaiak gördülékenyen, a vendégek pontatlanul, lélektelenül játszottak, hatodszor kaptak ki tavasszal. A szombathelyi brazilok lőtték a gólokat.
Az őszi szezon után fölényesen vezető MTK tavasszal a Dunaferr ellen már ötödször kapott ki. Jelentős pontelőnyük még így is megmaradt, de ha nem vigyáznak a folytatásban, könnyen elveszíthetik az első helyet. A Haladás tavasszal lendületet kapott, jó játékot nyújt, igaz nem mindig eredményeset. A bajnoki aspiráns ellen azonban nagyon fogadkoztak a hazaiak.

Fred gyönyörű mozdulat után lőtt a kapuba

Ennek megfelelően is kezdték a meccset, az első igazán komoly helyzet mégis a fővárosiak előtt alakult ki. Füzi beadását a télen a Szófiába kölcsönadott, ám a héten "villámmal" visszahozott Ferenczi hat méterről kapu mellé perdítette. A Haladás ezek után fölénybe került, a kék-fehérek játékában pedig a tervszerűség csíráját sem lehetett felfedezni. A Hali a félidő előtt meg is szerezte a vezetést.

Az MTK labdát vesztett saját térfelén, ily módon Tóth iramodott meg, és első látásra hosszan szöktette Somfalvit. Alighanem Hajdu is azt gondolta, hogy hosszú lesz a labda, de tévedett. Somfalvi érte el hamarabb, a kapus pedig csak a támadó lábát fogta meg. A jogos büntetőt Leandro a balra vetődő kapus mellett nagy nyugalommal a jobb sarokba helyezte. És hogy ne egy gól előnnyel térjenek pihenőre a csapatok, arról a félidő vége előtt az ugyancsak brazil Fred gondoskodott.

Leandro másodszor is büntette volt csapatát

Halmosi futott el a bal szélen, pontosan ívelt középre, az érkező középpályás a tizenegyes pontról - kapásból - laza mozdulattal, külsővel a kapuba rúgta. Az MTK védelme nem fogott ki jó napot, a második félidőben pedig egyszerűen átjáróháznak lehetett tekinteni.

A cserék sem hoztak új lendületet az első helyezett játékába, míg a hazaiak tetszés szerint alakították ki helyzeteiket. Igaz néhányat csúnyán -Halmosi, Preisinger, Alex, Flavio Pim - elügyetlenkedtek, az MTK-t is megjárt Leandro viszont ismét nem hibázott. Alex átadásából betört a tizenhatoson belülre, és biztosan lőtt félmagasan a kapuba.

Szabályos gólra nem futotta

Az MTK erejéből nem futotta szabályos gólra, Branezac azonban már a hosszabbításban kézzel "csúsztatott" a hálóba. Ki is állították emiatt. Ez az érthetetlen és teljességgel felesleges mozdulat mindent elmondott a vendégek produkciójáról. Arról ne is beszéljünk, hogy ziccerekben többször rosszul vették át a labdát, illetve rosszul passzoltak.

Ez a tavaszi hatodik vereség, ettől függetlenül nagy a nyugalom, mert még is maradt hét pont az előnyből. Szerdán a Fradi és a ZTE felzárkózhat.