Haladás-MTK 3-0

2002.04.23. 20:23
A listavezető MTK nagy reményekkel utazott a pillanatnyilag kieső helyen álló Haladás otthonába, ám sima vereséget szenvedett. A hazaiak gördülékenyen, a vendégek pontatlanul, lélektelenül játszottak, hatodszor kaptak ki tavasszal. A szombathelyi brazilok lőtték a gólokat.
Az őszi szezon után fölényesen vezető MTK tavasszal a Dunaferr ellen már ötödször kapott ki. Jelentős pontelőnyük még így is megmaradt, de ha nem vigyáznak a folytatásban, könnyen elveszíthetik az első helyet. A Haladás tavasszal lendületet kapott, jó játékot nyújt, igaz nem mindig eredményeset. A bajnoki aspiráns ellen azonban nagyon fogadkoztak a hazaiak.

Fred gyönyörű mozdulat után lőtt a kapuba

Ennek megfelelően is kezdték a meccset, az első igazán komoly helyzet mégis a fővárosiak előtt alakult ki. Füzi beadását a télen a Szófiába kölcsönadott, ám a héten "villámmal" visszahozott Ferenczi hat méterről kapu mellé perdítette. A Haladás ezek után fölénybe került, a kék-fehérek játékában pedig a tervszerűség csíráját sem lehetett felfedezni. A Hali a félidő előtt meg is szerezte a vezetést.

Az MTK labdát vesztett saját térfelén, ily módon Tóth iramodott meg, és első látásra hosszan szöktette Somfalvit. Alighanem Hajdu is azt gondolta, hogy hosszú lesz a labda, de tévedett. Somfalvi érte el hamarabb, a kapus pedig csak a támadó lábát fogta meg. A jogos büntetőt Leandro a balra vetődő kapus mellett nagy nyugalommal a jobb sarokba helyezte. És hogy ne egy gól előnnyel térjenek pihenőre a csapatok, arról a félidő vége előtt az ugyancsak brazil Fred gondoskodott.

Leandro másodszor is büntette volt csapatát

Halmosi futott el a bal szélen, pontosan ívelt középre, az érkező középpályás a tizenegyes pontról - kapásból - laza mozdulattal, külsővel a kapuba rúgta. Az MTK védelme nem fogott ki jó napot, a második félidőben pedig egyszerűen átjáróháznak lehetett tekinteni.

A cserék sem hoztak új lendületet az első helyezett játékába, míg a hazaiak tetszés szerint alakították ki helyzeteiket. Igaz néhányat csúnyán -Halmosi, Preisinger, Alex, Flavio Pim - elügyetlenkedtek, az MTK-t is megjárt Leandro viszont ismét nem hibázott. Alex átadásából betört a tizenhatoson belülre, és biztosan lőtt félmagasan a kapuba.

Szabályos gólra nem futotta

Az MTK erejéből nem futotta szabályos gólra, Branezac azonban már a hosszabbításban kézzel "csúsztatott" a hálóba. Ki is állították emiatt. Ez az érthetetlen és teljességgel felesleges mozdulat mindent elmondott a vendégek produkciójáról. Arról ne is beszéljünk, hogy ziccerekben többször rosszul vették át a labdát, illetve rosszul passzoltak.

Ez a tavaszi hatodik vereség, ettől függetlenül nagy a nyugalom, mert még is maradt hét pont az előnyből. Szerdán a Fradi és a ZTE felzárkózhat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek