Árpád
-2 °C
3 °C

Már csak négy pont a ZTE hátránya

2002.04.24. 19:57
Jóllehet a meccs elején hátrányba kerültek az egerszegiek, még az első félidőben a maguk javára fordították a meccset, így négy pontra zárkóztak fel az első helyezett MTK mögé. A Dunaferr nem tudott ritmust váltani, és a hat pont levonása után kevés az esélye a dobogós helyezések megszerzésére.
A Zalaegerszeg ismételten nagy esélyt kapott a felzárkózásra az MTK szombathelyi vereségével. Az utóbbi fordulókban azonban nem élt ezzel Bozsik Péter csapata, most azonban igen.

Balaskó gólja kevésnek bizonyult

A Dunaferr kezdte ettől függetlenül jobban a meccset, Balaskó nagy tűzijáték után - előbb Rósa, majd Tököli lőtt - a tizenegyedik percben vezetéshez juttatta a hazaiakat. A ZTE azonban most nem roppant össze, Molnár Balázs találatával egyenlítettek.

Kenesei adott kiváló átadást az előretörő középpályásnak, aki kilépett a védők közül, és Bita mellett nyugodtan a kapuba lőtt. Ezek után lendületben maradtak a vendégek, és Róth révén már náluk volt az előny. Waltner futott el a jobb szélen, középre adását hat méterről lőtte ballal a kapuba - nem volt nehéz feladata - az Egressyt helyettesítő középpályás.

A küzdelemben sem maradtak alul a vendégek

A Dunaferr még a félidő előtt egyenlíthetett volna, ám Sowunmi találatát a játékvezető les címén érvénytelenítette. A második negyvenöt percben is támadásban maradt a hazai gárda, de két-három nagy lehetőséget is elhibáztak.

A hajrában az indulatok játszották a főszerepet - Nagy Lajos még elhibázott egy ziccert -, nagy küzdelem volt, de a ZTE megőrizte előnyét, és begyűjtötte a három pontot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?