Simon emlékére ütötte ki a Győrt a Fradi

2002.04.24. 22:51
Jovic duplájánál, Lipcsei és Szili góljánál is Simon Tibor nevét mondták be gólszerzőként, mert a játékosok az ő emlékének ajánlották a találatokat. A kedden elhunyt Fradi-hátvéd kettes mezét visszavonultatták. A stadion körül gyertyák égnek a járdán.
Simon Tibor tragikus halála után került sor a Ferencváros-Győr bajnoki mérkőzésre, ebből adódóan tudni lehetett, hogy különös hangulatú mérkőzésre kerül sor az Üllői úton. A játékosok szerda délelőtt be is jelentették - noha halasztást szerettek volna kérni -: Simonért fognak játszani. A pályára lépő csapatból Lipcsei Péter például évekig játszott együtt a hátvéddel, a kispadon ülő Keller pedig még a válogatottban is együtt szerepelt Simonnal.

A Te szíved mindig a Fradiért dobogott, most a miénk dobog Érted

"Mi csőcselék vagyunk, ti pedig gyilkosok"
A szurkolók ezúttal nem énekelve, hanem komoran közelítettek a stadion felé. Jóllehet négyezer ember volt a stadion, halotti, mélységes csendben ülnek, arcukon ott a döbbenet, szemükben könnyek. Kezükben fáklyák, gyertyák.

A drukkerek a következő transzparenst feszítették ki fekete-fehér alapon: A Te szíved mindig a Fradiért dobogott, most a miénk dobog Érted. A szurkolók egy csoportja fáklyákkal a kezükben a kapu mögött állhattak. "Mi csőcselék vagyunk, ti pedig gyilkosok" - állt még az egyik feliraton.

Simon a leukémiás gyerekekért

Az eredményjelzőn a következő felirat volt olvasható: Örökké velünk maradsz. Mindeközben a Karthágó Rekviemje szólt. A kivetítőn egy filmet is láthatott a publikum: részleteket a 95-ös Bajnokok Ligája szereplésből, illetve azt, amikor Simon Véber Györggyel együtt leukémiás gyerekeket látogatott meg.

Amikor kivonultak a csapatok, felzengett a "Simon Tibi"-kórus. Természetesen egy perces gyászszünettel kezdődött a meccs. Gera lövése volt az első kisebb esemény, ám megszólalt a "Gyilkosok, Gyilkosok" - rigmus is. A műsorközlő aztán jobb belátásra bírta a drukkereket, és átváltottak a Hajrá Fradira-ra. A szünetben Simon csapata, a Sopron 3-0-ra vezetett a félidőben az Újpest ellen. Kezdetben ez a tény váltotta ki a legnagyobb tapsot.

Szűcs Lajos zokogott

Mígnem Lipcsei felívelését Gera fejelte vissza - Molnár rosszul mozdult ki - az érkező Jovicnak könnyű dolga volt a kapuba továbbítania. A gól után Simont éltette a publikum.

A Győr kisebb helyzetekig jutott - a meccs előtt még zokogó Szűcs hárított -, majd Lipcsei nagy lövése volt a következő említésre méltó esemény. A második félidő elején is aktívabb volt a Fradi, Jovic csúsztatása azonban elkerülte a kaput.

Gyertyák és könnyező szurkolók a kezdőkörben

Az ötvennyolcadik percben Jovic már nem hibázott, Molnár viszont megint. Kapic ötven méteres előreívelésénél rosszul mozdult ki, a szerb csatár pedig megelőzte. Tíz perccel a vége előtt tizenegyesből növelte előnyét a Fradi. Bajusz akadályozta szabálytalanul Kriston, a jogos büntetőt Lipcsei előbb a kapusba, majd a hálóba lőtte.

Lipcsei egykedvűen - mosoly nélkül - vette tudomásul a történteket. Egy perccel a lefújás előtt Gera szöktette Szilit, aki nyolc méterről a rövis sarokba lőtt a vetődő Molnár mellett.

A meccs után Lipcsei Péter körbevitte Simon kettes mezét, amit soha többé nem hordhat fradista. Miután a futballisták levonultak, kinyitották a menekülőkapukat, a drukkerek a kezdőkörbe vonultak, oda helyezték a gyertyákat.  • Bérelnék
  • Bankszámla