Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Simon emlékére ütötte ki a Győrt a Fradi

2002.04.24. 22:51
Jovic duplájánál, Lipcsei és Szili góljánál is Simon Tibor nevét mondták be gólszerzőként, mert a játékosok az ő emlékének ajánlották a találatokat. A kedden elhunyt Fradi-hátvéd kettes mezét visszavonultatták. A stadion körül gyertyák égnek a járdán.
Simon Tibor tragikus halála után került sor a Ferencváros-Győr bajnoki mérkőzésre, ebből adódóan tudni lehetett, hogy különös hangulatú mérkőzésre kerül sor az Üllői úton. A játékosok szerda délelőtt be is jelentették - noha halasztást szerettek volna kérni -: Simonért fognak játszani. A pályára lépő csapatból Lipcsei Péter például évekig játszott együtt a hátvéddel, a kispadon ülő Keller pedig még a válogatottban is együtt szerepelt Simonnal.

A Te szíved mindig a Fradiért dobogott, most a miénk dobog Érted

"Mi csőcselék vagyunk, ti pedig gyilkosok"
A szurkolók ezúttal nem énekelve, hanem komoran közelítettek a stadion felé. Jóllehet négyezer ember volt a stadion, halotti, mélységes csendben ülnek, arcukon ott a döbbenet, szemükben könnyek. Kezükben fáklyák, gyertyák.

A drukkerek a következő transzparenst feszítették ki fekete-fehér alapon: A Te szíved mindig a Fradiért dobogott, most a miénk dobog Érted. A szurkolók egy csoportja fáklyákkal a kezükben a kapu mögött állhattak. "Mi csőcselék vagyunk, ti pedig gyilkosok" - állt még az egyik feliraton.

Simon a leukémiás gyerekekért

Az eredményjelzőn a következő felirat volt olvasható: Örökké velünk maradsz. Mindeközben a Karthágó Rekviemje szólt. A kivetítőn egy filmet is láthatott a publikum: részleteket a 95-ös Bajnokok Ligája szereplésből, illetve azt, amikor Simon Véber Györggyel együtt leukémiás gyerekeket látogatott meg.

Amikor kivonultak a csapatok, felzengett a "Simon Tibi"-kórus. Természetesen egy perces gyászszünettel kezdődött a meccs. Gera lövése volt az első kisebb esemény, ám megszólalt a "Gyilkosok, Gyilkosok" - rigmus is. A műsorközlő aztán jobb belátásra bírta a drukkereket, és átváltottak a Hajrá Fradira-ra. A szünetben Simon csapata, a Sopron 3-0-ra vezetett a félidőben az Újpest ellen. Kezdetben ez a tény váltotta ki a legnagyobb tapsot.

Szűcs Lajos zokogott

Mígnem Lipcsei felívelését Gera fejelte vissza - Molnár rosszul mozdult ki - az érkező Jovicnak könnyű dolga volt a kapuba továbbítania. A gól után Simont éltette a publikum.

A Győr kisebb helyzetekig jutott - a meccs előtt még zokogó Szűcs hárított -, majd Lipcsei nagy lövése volt a következő említésre méltó esemény. A második félidő elején is aktívabb volt a Fradi, Jovic csúsztatása azonban elkerülte a kaput.

Gyertyák és könnyező szurkolók a kezdőkörben

Az ötvennyolcadik percben Jovic már nem hibázott, Molnár viszont megint. Kapic ötven méteres előreívelésénél rosszul mozdult ki, a szerb csatár pedig megelőzte. Tíz perccel a vége előtt tizenegyesből növelte előnyét a Fradi. Bajusz akadályozta szabálytalanul Kriston, a jogos büntetőt Lipcsei előbb a kapusba, majd a hálóba lőtte.

Lipcsei egykedvűen - mosoly nélkül - vette tudomásul a történteket. Egy perccel a lefújás előtt Gera szöktette Szilit, aki nyolc méterről a rövis sarokba lőtt a vetődő Molnár mellett.

A meccs után Lipcsei Péter körbevitte Simon kettes mezét, amit soha többé nem hordhat fradista. Miután a futballisták levonultak, kinyitották a menekülőkapukat, a drukkerek a kezdőkörbe vonultak, oda helyezték a gyertyákat.