Idegenben nyert a Kispest

2002.04.24. 20:31
A kiesés ellen harcoló Kispest értékes győzelmet aratott a Videoton otthonában. A győztes gólt a hosszabbítás harmadik percében érte el a fővárosi alakulat, ám mindez az érdemeikből semmit nem von le. A fehérvári csapat ettől függetlenül a felső házban folytatja a rájátszást.
A kiesés ellen nagy harcot folytató Kispest vezetői abban reménykedtek, hogy a Sopron elleni győzelem után Székesfehérváron sem vesztesen hagyják el a játékteret. Az idegenbeli pontszerzésre nagy szüksége is van a Kispestnek, mert a Bozsik-stadionon kívül eddig meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtottak Détári Lajos tanítványai.

Sasu újra jó formában

A Videoton is javításra készült, hiszen az elmúlt meccseken halvány produkcióval rukkoltak ki a bajnokságot a felső házban folytató fehérváriak. Ennek megfelelően kezdték a találkozót, az első negyedóra végén Dvéri szép lövése centikkel kerülte el a kaput. Pár perccel később Földes közeli kapáslövése ment ugyancsak néhány arasszal mellé.

Aztán váratlanul megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Babos indította az utóbbi időben ismét jól játszó Sasut, aki a rátámadó Pomper mellett szép cselt csinált, majd Végh mellett a kapuba emelt. A menteni igyekvő védő már csak a vonalon túl érte el a labdát.

Terjék egyenlített, majd kiállíttatta magát

A második játékrészben a Videoton nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében. A rohamoknak meg is lett az eredménye, az aktívan játszó Csató szép beadását Terjék négy méterről fejelte a kapuba. A Vidi a győztes gól érdekében mindent megtett, ám póruljárt.

A hosszabbítás harmadik percében, amikor már tíz főre fogyatkozott a hazai csapat - Terjék odaszólt a bírónak, miután azonnal pirosat kapott - Kovács Béla futott el a jobb oldalon, a kifutó kapus mellett pedig a hálóba helyezett. Détári első idegenbeli győzelmét aratta.  • Hírek
  • Személyi kölcsön