Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gzőzelemmel búcsúztatta Simont a Sopron

2002.04.24. 19:32
Háromgólos győzelemmel tisztelgett kedden elhunyt vezetőedzője előtt a Sopron. Simon volt csapata már az első félórában eldöntötte a meccs sorsát, a második játékrészben már csak az előny megtartására vigyázott a hetedik helyezett gárda.
Gyászos hangulatban, gyászszünettel kezdődött a találkozó, a szurkolók gyertyákkal a kézben várták az összecsapást. A soproni futballisták nagyon fogadkoztak, hogy mindenképpen győzelemmel búcsúztatják trénerüket, akivel mindössze kétszer kaptak ki a kilenc forduló alatt.

Tóth duplája sokat ért

A Sopron nagy lendülettel kezdte a meccset, és az egykori fradista, Tóth Mihály nyitotta meg a gólok sorát. Somogyi jó harminc méterről végezhetett el szabadrúgást. Kemény lövését Posza csak kiütni tudta, a kipattanó labdát a berobbanó csatár hat méterről vágta a kapuba. Fel sem ocsúdhatott a gól utáni sokkból a fővárosi csapat, amikor Tóth István emelése a kapufán csattant, majd Tamási rántotta le a büntetőterületen belül a jól cselező Nagy Tamást.

A jogosan megítélt büntetőt Somogyi lőtt a jobb sarokba, Posza a másik oldalra vetődött, így esélye sem volt a hárításra. Az Újpest romokban hevert, a Sopron pedig újabb góllal büntetett. Ezúttal is Tóth Mihály volt az ítéletvégrehajtó, Tóth István bal oldalról belőtt labdáját a tizenhatos vonaláról perdítette szép mozdulattal a kapuba.

Szervezetten védekezett a Sopron

A második félidőben felébredtek valamelyest a tartalékos lilák kábultságukból, és még hat perc sem telt el, amikor Móri Korolovszky levágódott lövését értékesítette. Az Újpest nagy erőkkel támadott, a Sopron azonban a meccs hátralévő részében szervezetten védekezett, így nem forgott veszélyben a győzelme.