Gzőzelemmel búcsúztatta Simont a Sopron

2002.04.24. 19:32
Háromgólos győzelemmel tisztelgett kedden elhunyt vezetőedzője előtt a Sopron. Simon volt csapata már az első félórában eldöntötte a meccs sorsát, a második játékrészben már csak az előny megtartására vigyázott a hetedik helyezett gárda.
Gyászos hangulatban, gyászszünettel kezdődött a találkozó, a szurkolók gyertyákkal a kézben várták az összecsapást. A soproni futballisták nagyon fogadkoztak, hogy mindenképpen győzelemmel búcsúztatják trénerüket, akivel mindössze kétszer kaptak ki a kilenc forduló alatt.

Tóth duplája sokat ért

A Sopron nagy lendülettel kezdte a meccset, és az egykori fradista, Tóth Mihály nyitotta meg a gólok sorát. Somogyi jó harminc méterről végezhetett el szabadrúgást. Kemény lövését Posza csak kiütni tudta, a kipattanó labdát a berobbanó csatár hat méterről vágta a kapuba. Fel sem ocsúdhatott a gól utáni sokkból a fővárosi csapat, amikor Tóth István emelése a kapufán csattant, majd Tamási rántotta le a büntetőterületen belül a jól cselező Nagy Tamást.

A jogosan megítélt büntetőt Somogyi lőtt a jobb sarokba, Posza a másik oldalra vetődött, így esélye sem volt a hárításra. Az Újpest romokban hevert, a Sopron pedig újabb góllal büntetett. Ezúttal is Tóth Mihály volt az ítéletvégrehajtó, Tóth István bal oldalról belőtt labdáját a tizenhatos vonaláról perdítette szép mozdulattal a kapuba.

Szervezetten védekezett a Sopron

A második félidőben felébredtek valamelyest a tartalékos lilák kábultságukból, és még hat perc sem telt el, amikor Móri Korolovszky levágódott lövését értékesítette. Az Újpest nagy erőkkel támadott, a Sopron azonban a meccs hátralévő részében szervezetten védekezett, így nem forgott veszélyben a győzelme.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás