Sára, Márió
-6 °C
2 °C

MTK-FTC 0-1

2002.04.27. 18:40
Hiába váltott edzőt az MTK csapata, továbbra is gyengélkedik a tavaszi szezonban. Az immár Popovics Sándor által irányított gárda ezúttal az örök riválistól, a Ferencvárostól szenvedett hazai pályán 1-0-ás vereséget.
Meglehetősen feszült légkörben készülődött Ferencváros csapata az örökrangadóra, mivel Simon Tibor tragikus halála okozta megrázkódtatás mély nyomokat hagyott szakvezetőben, játékosban, szurkolóban egyaránt. Ráadásként a rendőrség is megerősített létszámmal jelent meg a meccsen, és félő volt, hogy a hétközi lövöldézésbe fajult összecsapás után ismét rendbontásra kerül sor. Szerencsére a találkozóra már némiképp lehiggadtak az indulatok, és a meccs előtt nem volt semmilyen "rendkívüli esemény".

A hazai MTK-nál sem teltek izgalommentesen az utóbbi napok. A hét első felében leköszönt Bognár György a kék-fehér egylet szakvezetője. Helyére Popovics Sándor lépett, kinek nem kisebb feladat jutott osztályrészül, mint hogy megpróbálja megállítani a tavaszi szezonban igencsak megroggyant, de még így is listavezető gárda hanyatlását.

A mintegy 400 néző előtt kezdődött találkozó Fradi lehetőségekkel indult, de Gera kétszer is hibázott sokat ígérő helyzetben. A vendégek a 11. percben szerezték meg a vezetést. Kriston indította Pintét, aki középre játszott, és a berobbanó Horváth Péter közelről a léc alá vágta a labdát (0-1).

A házigazdák meglehetősen ötlettelenül játszottak, komoly gólhelyzetet sem tudtak kialakítani a vendégek kapuja előtt.

Az egyébként nem túl eseménydús összecsapás első félidejének hajrájában még vendégek veszélyeztettek kétszer, de Horváth Péter lövését Vlaszák védte biztosan, míg Pinte bombája a felső léc felett hagyta el a játékteret.

A második félidőben sem változott túl sokat a játék képe, inkább a hazaiak kapuja előtt adódott több izgalmas szituáció, míg a kék-fehérek alig-alig tudtak érdemi akciót vezetni Szűcs kapujára. A 49. percben Lipcsei lőtt fölé egy szabadrúgást, majd Dragóner kerülhetett volna helyzetbe az egymásra váró védők között.

A 76. percben az MTK-hívek tapsolhattak, miután Juhász szépen vett át egy labdát, ám a befejezés nem sikerült, miután az ifjú támadó lövésébe Gyepes belelépett. Az utolsó pillanatban még Ferenczi előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám a csatár keresztbe előtte a labdát a kapu előtt, így maradt az 1-0-ás Fradi győzelem.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!