Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

MTK-FTC 0-1

2002.04.27. 18:40
Hiába váltott edzőt az MTK csapata, továbbra is gyengélkedik a tavaszi szezonban. Az immár Popovics Sándor által irányított gárda ezúttal az örök riválistól, a Ferencvárostól szenvedett hazai pályán 1-0-ás vereséget.
Meglehetősen feszült légkörben készülődött Ferencváros csapata az örökrangadóra, mivel Simon Tibor tragikus halála okozta megrázkódtatás mély nyomokat hagyott szakvezetőben, játékosban, szurkolóban egyaránt. Ráadásként a rendőrség is megerősített létszámmal jelent meg a meccsen, és félő volt, hogy a hétközi lövöldézésbe fajult összecsapás után ismét rendbontásra kerül sor. Szerencsére a találkozóra már némiképp lehiggadtak az indulatok, és a meccs előtt nem volt semmilyen "rendkívüli esemény".

A hazai MTK-nál sem teltek izgalommentesen az utóbbi napok. A hét első felében leköszönt Bognár György a kék-fehér egylet szakvezetője. Helyére Popovics Sándor lépett, kinek nem kisebb feladat jutott osztályrészül, mint hogy megpróbálja megállítani a tavaszi szezonban igencsak megroggyant, de még így is listavezető gárda hanyatlását.

A mintegy 400 néző előtt kezdődött találkozó Fradi lehetőségekkel indult, de Gera kétszer is hibázott sokat ígérő helyzetben. A vendégek a 11. percben szerezték meg a vezetést. Kriston indította Pintét, aki középre játszott, és a berobbanó Horváth Péter közelről a léc alá vágta a labdát (0-1).

A házigazdák meglehetősen ötlettelenül játszottak, komoly gólhelyzetet sem tudtak kialakítani a vendégek kapuja előtt.

Az egyébként nem túl eseménydús összecsapás első félidejének hajrájában még vendégek veszélyeztettek kétszer, de Horváth Péter lövését Vlaszák védte biztosan, míg Pinte bombája a felső léc felett hagyta el a játékteret.

A második félidőben sem változott túl sokat a játék képe, inkább a hazaiak kapuja előtt adódott több izgalmas szituáció, míg a kék-fehérek alig-alig tudtak érdemi akciót vezetni Szűcs kapujára. A 49. percben Lipcsei lőtt fölé egy szabadrúgást, majd Dragóner kerülhetett volna helyzetbe az egymásra váró védők között.

A 76. percben az MTK-hívek tapsolhattak, miután Juhász szépen vett át egy labdát, ám a befejezés nem sikerült, miután az ifjú támadó lövésébe Gyepes belelépett. Az utolsó pillanatban még Ferenczi előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám a csatár keresztbe előtte a labdát a kapu előtt, így maradt az 1-0-ás Fradi győzelem.