Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

ZTE-Haladás 2-2

2002.04.27. 21:17
Hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg csapata a Haladással. A vendégek kétszer is előnyhöz jutottak, a házigazdák azonban a 82. percben lőtt góllal végül megmentették az egyik bajnoki pontot.
A zalaegerszegiek azzal tudattal létek pályára a szombati játéknap utolsó összecsapásán, hogy már tudták: ha győznek, akkor egy pontra megközelítik a tabellán az első helyen álló, ám a fordulóban az FTC-től hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedő MTK-t.

Talán a nagy lehetőség bénította zalaiakat, hiszen az első félidőben bár többet támadtak, gólt nem sikerült szerezniük. "Természetesen" itt is érvényesült a sport örök szabálya: a helyzetit kihagyó csapat góllal bűnhődött "vétkéért".

A 34. percben Kaj futott el a jobb oldalon, beadása után a labda a védőkről Leandro elé pattant, aki 15 méterről, kapásból a jobb alsó sarokba lőtt, megszerezve a vezetést a Haladásnak (0-1).

A második játékrész első percében egyenlített a ZTE: Kocsárdi jobb oldali beadását követően Waltner 4 méterről a bal alsó sarokba fejelt (1-1).

Ekkor sokan úgy gondolhatták, hogy aligha tudja a következő 44 percben megállítani a kiesés ellen küzdő szombathelyi alakulat a zalai tizenegyet. Ám az 57. percben ismét a vasi zöld-fehérek jutottak előnyhöz. Halmosi a bal oldalról adott középre, a hazai védők hibáztak, a jobb oldalon érkező Alex 7 méterről a hosszúsarokba lőtt (1-2).

A zalaiak hatalmas hajrát nyitottak, és igyekezetüket a 82. percben siker koronázta. Róth átadása után Waltner továbbpörgette a labdát, majd Kenesei 8 méterrről a kifutó Takács felett a bal felső sarokba emelt (2-2).