ZTE-Haladás 2-2

2002.04.27. 21:17
Hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg csapata a Haladással. A vendégek kétszer is előnyhöz jutottak, a házigazdák azonban a 82. percben lőtt góllal végül megmentették az egyik bajnoki pontot.
A zalaegerszegiek azzal tudattal létek pályára a szombati játéknap utolsó összecsapásán, hogy már tudták: ha győznek, akkor egy pontra megközelítik a tabellán az első helyen álló, ám a fordulóban az FTC-től hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedő MTK-t.

Talán a nagy lehetőség bénította zalaiakat, hiszen az első félidőben bár többet támadtak, gólt nem sikerült szerezniük. "Természetesen" itt is érvényesült a sport örök szabálya: a helyzetit kihagyó csapat góllal bűnhődött "vétkéért".

A 34. percben Kaj futott el a jobb oldalon, beadása után a labda a védőkről Leandro elé pattant, aki 15 méterről, kapásból a jobb alsó sarokba lőtt, megszerezve a vezetést a Haladásnak (0-1).

A második játékrész első percében egyenlített a ZTE: Kocsárdi jobb oldali beadását követően Waltner 4 méterről a bal alsó sarokba fejelt (1-1).

Ekkor sokan úgy gondolhatták, hogy aligha tudja a következő 44 percben megállítani a kiesés ellen küzdő szombathelyi alakulat a zalai tizenegyet. Ám az 57. percben ismét a vasi zöld-fehérek jutottak előnyhöz. Halmosi a bal oldalról adott középre, a hazai védők hibáztak, a jobb oldalon érkező Alex 7 méterről a hosszúsarokba lőtt (1-2).

A zalaiak hatalmas hajrát nyitottak, és igyekezetüket a 82. percben siker koronázta. Róth átadása után Waltner továbbpörgette a labdát, majd Kenesei 8 méterrről a kifutó Takács felett a bal felső sarokba emelt (2-2).  • Bérelnék
  • Bankszámla