Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ismét nem volt szerencséje a Vasasnak

2002.05.03. 19:16
A Vasas még soha nem győzte le élvonalbeli találkozón a Matáv-Sopron együttesét. Ez most sem sikerült, pedig a 10. perctől emberhátrányban játszó angyalföldiek a 92. percben még vezettek. Ám a hosszabbítás perceiben Csiszár révén sikerült az egyenlítés a hazaiaknak.
Az első említésre méltó eseményre tíz percet kellett várni, ekkor Sira lépett ki Makra és Juhár között, és a keresztező Hrutka csak szabálytalanul tudta megállítani. Ezzel nőttek is a Vasas esélyei, miután Hrutkát azonnal kiállította Bede játékvezető. Az angyalföldiek a tavaszi szezonban eddig akkor játszottak jobban, ha emberhátrányba kerültek.

Gól emberhátrányból

A kiállítás azonban a hazaiakat zavarta meg jobban, ennek köszönhetően Váczi a 14. percben egy ragyogó szabadrúgásgóllal juttatta előnyhöz a vendégeket. A hazaiak válaszára újabb tíz percet kellett várni, ekkor a lesre játszó Vasas-védők közül Tóth Mihály lépett ki, lövését azonban Nota bravúrral védte.

Az első félidőben úgy tűnt, mintha a vendégek játszanának emberelőnyben, végig többet birtokolták a labdát, és támadásaik is sokkal több veszélyt rejtettek magukban. A játékrész utolsó perceiben a Vasas akár több góllal növelhette volna előnyét, ám előbb Makra, majd Simek és Szabados is hibázott az utolsó pillanatban.

A második félidőből mintegy negyven másodperc telt el, és már egyenlő volt az állás. Perger szögletét a rövidsaroknál helyezkedő Tóth Mihály fejelte a Vasas kapujába. A soproni öröm azonban csak három percig tarthatott, mert egy gyors kontra végén Tóth Norbert passzát Polonkai helyezte okosan a bal alsó sarokba.

Csiszár a 92. percben egyenlített

A hazaiak nehezen ocsúdtak fel az újabb bekapott góltól, így a Vasas kénye-kedve szerint kontrázhatott. A félidő hajrájában egyre nagyobb fölényben játszott az emberelőnyben játszó Sopron. Gólt azonban nem sikerült szerezniük, egészen a 92. percig. Ekkor Pintér beívelését Csiszár levette, majd két méterről helyezett a hálóba, otthon tartva az egy pontot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!