Árpád
-2 °C
3 °C

Torghelle duplája mentette meg a Kispestet

2002.05.04. 21:39
Az unalmas első félidei játék után a Győr kétszer is megszerezte a vezetést, de egyszer sem tudta öt percnél tovább megtartani. A vendégek megérdemelten szereztek pontot, és ezzel tartják bennmaradó pozíciójukat, csakúgy, mint a Rába-parti csapat.
A két egyenlő pontszámmal rendelkező gárda közül alighanem a Kispest várta nagyobb drukkal az összecsapást, hiszen most keríthettek volna sort Détári tanítványai a revánsra, hiszen a Győr az eddigi két pesti találkozón összesen tíz gólt rámolt be a piros-feketéknek. No meg az elmúlt fordulóban csúfos vereséget szenvedtek hazai pályán a Dunaferrtől.

A javítás azonban nem ígérkezett egyszerűnek, mert a Győrnek is nagy szüksége volt a pontokra, ráadásképpen a Vasas ellen is nyerni tudtak egy hete. A meccs első félideje aztán minden várakozást alulmúlt. Gyenge volt az iram, a kapuk alig forogtak veszélyben, a beszédtémát még mindig a női labdarúgó válogatott Szlovákia elleni 3-1-es győzelme produkálta.

Hogy mégse fulladjon tömény unalomba a találkozó, arról a második félidőben Szanyó gondoskodott, aki néhányszor célba vette Tóth kapuját, a kapus pedig bravúrokkal hárított. A tizennyolcadik perctől aztán felgyorsultak az események.

Előbb Semenik perdített látványos mozdulattal hat méterről egy bal oldali beadás után a hosszú sarokba, majd egy percre rá Sasu ütközött Molnárral, a tovább pattogó labdát Torghelle juttatta jó tizenhatról - fejjel - a kapuba. Két perc sem telt el, amikor Molnár bravúrjára volt szükség, hogy ne szerezzen vezetést a vendégcsapat. Majd jött a Győr.

Farkas huszonkettőről szúrta rá a labdát, amelyik a jobb sarokba vágódott. A gólnak azonban ismétcsak kevés ideig örülhettek a hazaiak, mert Torghelle szemfülesen lecsapott egy ide-oda pattogó labdára, és öt méterről a kapuba lőtt. A hajrában már nem változott az állás. Igazságos döntetlen született.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?