Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Torghelle duplája mentette meg a Kispestet

2002.05.04. 21:39
Az unalmas első félidei játék után a Győr kétszer is megszerezte a vezetést, de egyszer sem tudta öt percnél tovább megtartani. A vendégek megérdemelten szereztek pontot, és ezzel tartják bennmaradó pozíciójukat, csakúgy, mint a Rába-parti csapat.
A két egyenlő pontszámmal rendelkező gárda közül alighanem a Kispest várta nagyobb drukkal az összecsapást, hiszen most keríthettek volna sort Détári tanítványai a revánsra, hiszen a Győr az eddigi két pesti találkozón összesen tíz gólt rámolt be a piros-feketéknek. No meg az elmúlt fordulóban csúfos vereséget szenvedtek hazai pályán a Dunaferrtől.

A javítás azonban nem ígérkezett egyszerűnek, mert a Győrnek is nagy szüksége volt a pontokra, ráadásképpen a Vasas ellen is nyerni tudtak egy hete. A meccs első félideje aztán minden várakozást alulmúlt. Gyenge volt az iram, a kapuk alig forogtak veszélyben, a beszédtémát még mindig a női labdarúgó válogatott Szlovákia elleni 3-1-es győzelme produkálta.

Hogy mégse fulladjon tömény unalomba a találkozó, arról a második félidőben Szanyó gondoskodott, aki néhányszor célba vette Tóth kapuját, a kapus pedig bravúrokkal hárított. A tizennyolcadik perctől aztán felgyorsultak az események.

Előbb Semenik perdített látványos mozdulattal hat méterről egy bal oldali beadás után a hosszú sarokba, majd egy percre rá Sasu ütközött Molnárral, a tovább pattogó labdát Torghelle juttatta jó tizenhatról - fejjel - a kapuba. Két perc sem telt el, amikor Molnár bravúrjára volt szükség, hogy ne szerezzen vezetést a vendégcsapat. Majd jött a Győr.

Farkas huszonkettőről szúrta rá a labdát, amelyik a jobb sarokba vágódott. A gólnak azonban ismétcsak kevés ideig örülhettek a hazaiak, mert Torghelle szemfülesen lecsapott egy ide-oda pattogó labdára, és öt méterről a kapuba lőtt. A hajrában már nem változott az állás. Igazságos döntetlen született.