Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferencváros-MTK 1-0

2002.05.04. 22:06
Az MTK idei nyolcadik vereségével elveszítette vezető helyét a bajnokságban. A ZTE ugyanis gólaránnyal megelőzi a kék-fehéreket, akiknél ha nem áll be hamarosan formajavulás, még a második helyet is elveszíthetik. A harmadik Ferencváros hátránya két pont a ZTE és az MTK mögött.
A bajnokság lebonyolításának furcsaságaként a Ferencváros és az MTK egy héten belül kétszer is megmérkőzhetett egymással, mintha kupameccsre kerülne sor. A múlt szombaton egy nívótlan összecsapáson a Fradi idegenben nyerni tudott - 1-0 -, és a feladat most is ugyanez volt.

Az MTK számára pedig az, hogy egy esetleges pontszerzéssel megálljon a mélyrepülés, mert az edzőváltás ellenére nem rúgott gólt a bajnoki cím abszolút favoritjának tartott csapat. A tét nagy volt, hiszen amennyiben a Fradi nyer, már csak két pont a hátránya a kék-fehérekkel szemben, akik már csak a második helyen állnak, hiszen a vidéki kék-fehérek, a ZTE az első.

Korán eldőlt a meccs. Már a második percben vezetett a Fradi. Szili robbant be kitűnően Szkukalek ugyancsak remek bal oldali beadásra, és az MTK-ból kölcsönkapott játékos tíz méterről a kapuba továbbított. Nem sokkal később Gera próbálkozott két szép csel után, de a kapuba visszakerült Vlaszák a helyén volt.

Az első fél óra után három perccel növelhette volna előnyét a hazai csapat, de Kriston jobb oldali beadását miután Lipcsei átvette a felső lécre bombázta. Gera megmozdulásai mentek még élményszámba, ezenkívül "csupán" a keménység maradt - Szilit le is kellett cserélni, mert rúgást kapott - az első negyvenöt percre, illetve a konzekvencia: az MTK-nál nem(csak) az edzőt kell kicserélni.

A második félidőben jottányit sem változott a játék képe, a Fradi támadásban maradt, de a kapu előtt elhibázta a lehetőségeket. Az MTK nem tudott ritmust váltani - úgy tűnt, mintha nem is érezték volna a tét nagyságát -, és játékáról alighanem mindennél beszédesebb, hogy egyetlen egyszer sem veszélyeztette a zöld-fehérek kapuját.

A meccs külön pikantériája, hogy pont Szili döntött a pontok sorsáról, akiért - a felső vezetés döntésének értelmében - négy "emtékás" mehetett a Vasasba, noha Szili szinte egyetlen percet sem készült az MTK-val. S hogy mit szól ehhez Várszegi Gábor? Ő épp Frankfurtban volt, újonnan vásárolt csapatánál.