Piroska
3 °C
4 °C

Ferencváros-MTK 1-0

2002.05.04. 22:06
Az MTK idei nyolcadik vereségével elveszítette vezető helyét a bajnokságban. A ZTE ugyanis gólaránnyal megelőzi a kék-fehéreket, akiknél ha nem áll be hamarosan formajavulás, még a második helyet is elveszíthetik. A harmadik Ferencváros hátránya két pont a ZTE és az MTK mögött.
A bajnokság lebonyolításának furcsaságaként a Ferencváros és az MTK egy héten belül kétszer is megmérkőzhetett egymással, mintha kupameccsre kerülne sor. A múlt szombaton egy nívótlan összecsapáson a Fradi idegenben nyerni tudott - 1-0 -, és a feladat most is ugyanez volt.

Az MTK számára pedig az, hogy egy esetleges pontszerzéssel megálljon a mélyrepülés, mert az edzőváltás ellenére nem rúgott gólt a bajnoki cím abszolút favoritjának tartott csapat. A tét nagy volt, hiszen amennyiben a Fradi nyer, már csak két pont a hátránya a kék-fehérekkel szemben, akik már csak a második helyen állnak, hiszen a vidéki kék-fehérek, a ZTE az első.

Korán eldőlt a meccs. Már a második percben vezetett a Fradi. Szili robbant be kitűnően Szkukalek ugyancsak remek bal oldali beadásra, és az MTK-ból kölcsönkapott játékos tíz méterről a kapuba továbbított. Nem sokkal később Gera próbálkozott két szép csel után, de a kapuba visszakerült Vlaszák a helyén volt.

Az első fél óra után három perccel növelhette volna előnyét a hazai csapat, de Kriston jobb oldali beadását miután Lipcsei átvette a felső lécre bombázta. Gera megmozdulásai mentek még élményszámba, ezenkívül "csupán" a keménység maradt - Szilit le is kellett cserélni, mert rúgást kapott - az első negyvenöt percre, illetve a konzekvencia: az MTK-nál nem(csak) az edzőt kell kicserélni.

A második félidőben jottányit sem változott a játék képe, a Fradi támadásban maradt, de a kapu előtt elhibázta a lehetőségeket. Az MTK nem tudott ritmust váltani - úgy tűnt, mintha nem is érezték volna a tét nagyságát -, és játékáról alighanem mindennél beszédesebb, hogy egyetlen egyszer sem veszélyeztette a zöld-fehérek kapuját.

A meccs külön pikantériája, hogy pont Szili döntött a pontok sorsáról, akiért - a felső vezetés döntésének értelmében - négy "emtékás" mehetett a Vasasba, noha Szili szinte egyetlen percet sem készült az MTK-val. S hogy mit szól ehhez Várszegi Gábor? Ő épp Frankfurtban volt, újonnan vásárolt csapatánál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!