Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Ponttal távozhatott a Haladás a Nagyerdőből

2002.05.04. 21:33
A hét közben a Magyar Kupa döntő hosszabbításának utolsó percében kikapott Haladás tartását hűen jellemzi debreceni pontszerzése. A Loki vezetése után érthetetlenül visszavett a tempóból, a szombathelyiek fordítottak, és egy szögletnek köszönhette a hazai csapat, hogy nem maradt alul, és hogy nem csúszott a kieső helyek valamelyikére.
A Debrecen kétségkívül helyzeti előnyben volt a Haladással szemben, hiszen a zöld-fehérek amellett, hogy egy jókora túrát voltak kénytelenek tenni, szerdán százhúsz perces kupadöntőt veszítettek el. Mindez azonban az első percekben meg sem látszott Szentes Lázár csapatán - fürgébbek voltak -, amelyik, ha most kikap, igen nehéz helyzetbe, négy pont hátrányba kerül.

A Debrecennek is égető szüksége volt a pontokra, hiszen ők mindössze eggyel gyűjtöttek többet, mint a kieső helyen álló riválisuk. A hazaiak azonban nem igazán találták a játék ritmus játékát, és az első félidőben említésre sem méltó produkcióval rukkoltak ki.

A második félidőre aztán - gyaníthatóan alapos edzői fejmosás után - aktívabban jöttek Dajka László tanítványai, és ennek meg is lett az eredménye. Kerekes ugyan kihagyott két helyzetet - a folytatásban is átok ült rajta -, Sketiani átlőtte a vendég védelmet. Történt, hogy a szlovák Majoros labdája még levágódott a védőkről, ám az a kaputól huszonkét méterre álló grúz középpályáshoz pattant, aki kapásból nagy gólt lőtt.

A Loki mintegy tíz percig lendületben maradt, majd érthetetlenül kényelmessé vált. A Haladás észrevette, hogy némiképp visszavesznek a hazaiak, és átvette a játék irányítását. Mi több, a vezetést is. Előbb a brazil idegenlégiós, Leandro lőtt egy pattanás után jó húsz méterről a bal alsó sarokba, majd Somfalvi lépett ki az enervált védők közül, középre adására Filipovocs jó ütemben érkezett, és Bíró mellett a kapuba lőtt.

A debreceniek észbe kaptak, egy Kiss bal oldali szögletére legalább hárman is érkeztek, végül Szekeres fejéről pattant a labda a kapuba. A hálóban lévő labdáért nagy csata folyt, és a melegítő Preisinger is részt vehetett ebben, mert a játékvezető felmutatta neki a piros lapot. Be sem ált, úgy állították ki. A hátralévő percekben már nem változott az állás, a Haladás széttördelte a perceket. A Haladás életben tartotta reményeit, míg a Debrecennek nem sikerült szuszhoz jutnia.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?