Vilhelmina
12 °C
28 °C

Ponttal távozhatott a Haladás a Nagyerdőből

2002.05.04. 21:33
A hét közben a Magyar Kupa döntő hosszabbításának utolsó percében kikapott Haladás tartását hűen jellemzi debreceni pontszerzése. A Loki vezetése után érthetetlenül visszavett a tempóból, a szombathelyiek fordítottak, és egy szögletnek köszönhette a hazai csapat, hogy nem maradt alul, és hogy nem csúszott a kieső helyek valamelyikére.
A Debrecen kétségkívül helyzeti előnyben volt a Haladással szemben, hiszen a zöld-fehérek amellett, hogy egy jókora túrát voltak kénytelenek tenni, szerdán százhúsz perces kupadöntőt veszítettek el. Mindez azonban az első percekben meg sem látszott Szentes Lázár csapatán - fürgébbek voltak -, amelyik, ha most kikap, igen nehéz helyzetbe, négy pont hátrányba kerül.

A Debrecennek is égető szüksége volt a pontokra, hiszen ők mindössze eggyel gyűjtöttek többet, mint a kieső helyen álló riválisuk. A hazaiak azonban nem igazán találták a játék ritmus játékát, és az első félidőben említésre sem méltó produkcióval rukkoltak ki.

A második félidőre aztán - gyaníthatóan alapos edzői fejmosás után - aktívabban jöttek Dajka László tanítványai, és ennek meg is lett az eredménye. Kerekes ugyan kihagyott két helyzetet - a folytatásban is átok ült rajta -, Sketiani átlőtte a vendég védelmet. Történt, hogy a szlovák Majoros labdája még levágódott a védőkről, ám az a kaputól huszonkét méterre álló grúz középpályáshoz pattant, aki kapásból nagy gólt lőtt.

A Loki mintegy tíz percig lendületben maradt, majd érthetetlenül kényelmessé vált. A Haladás észrevette, hogy némiképp visszavesznek a hazaiak, és átvette a játék irányítását. Mi több, a vezetést is. Előbb a brazil idegenlégiós, Leandro lőtt egy pattanás után jó húsz méterről a bal alsó sarokba, majd Somfalvi lépett ki az enervált védők közül, középre adására Filipovocs jó ütemben érkezett, és Bíró mellett a kapuba lőtt.

A debreceniek észbe kaptak, egy Kiss bal oldali szögletére legalább hárman is érkeztek, végül Szekeres fejéről pattant a labda a kapuba. A hálóban lévő labdáért nagy csata folyt, és a melegítő Preisinger is részt vehetett ebben, mert a játékvezető felmutatta neki a piros lapot. Be sem ált, úgy állították ki. A hátralévő percekben már nem változott az állás, a Haladás széttördelte a perceket. A Haladás életben tartotta reményeit, míg a Debrecennek nem sikerült szuszhoz jutnia.