Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Újpesten fordított a ZTE

2002.05.04. 19:15
Az év legfontosabb meccsén túllévő, immáron kupagyőztes Újpest az első félidőben még vezetett a Zalaegerszeg ellen, a vidékiek azonban a második félidőben összekapták magukat és fordítottak. Kenesei tíz perccel a vége előtt - tizenegyesével - biztosította be a zalai győzelmet.
Az újpestiek szerdán örömmámorban úsztak, miután a hosszabbítás utolsó percében legyőzték a Haladást. Ezzel megszerezték a nemzetközi kupaszereplést, plusz az ezzel járó 70 ezer eurót. Ezek után nekik teljesen tét nélküli volt a ZTE elleni összecsapás, csak hát a klubvezetés erélyesen jelezte: a csapatnak nem szabad leengednie, különben jelentős büntetésre számíthat.

Túlio ismét eredményes volt

Ennek megfelelően is kezdett az Újpest, a héten már többször kirúgottnak vélt Túlio meg is szerezte a tizenkilencedik percben a vezetést. Csóka röviden szabadított fel fejjel, a brazil megkaparintotta a játékszert, kicselezte a rátámadó védőt, és a kimozduló Turi felett a hálóba emelt.

A brazil éknek volt még egy kecsegtető helyzete kevéssel az első félidő előtt, ziccerben lépett ki a védők közül, ám a kifutó Turi lábai között elakadt labdája. A ZTE helyzetig sem igazán jutott, és az már az első negyvenöt perc után bizonyossá vált, ennél több kell az üdvösséghez.

Egressy nagy gólt lőtt

Bozsik Péternek sikerült is felráznia együttesét, mert nyolc perc sem telt el a második félidőből, amikor Egressy egyenlített. Urbán előreívelését Korolovszky elvétette, a labda a tizenhatos vonalán felfutó csatár előtt lepattant, majd egyből, állítgatás nélkül a hosszú sarokba bombázott. Szépségdíjas találat volt.

Az Újpest ezek után többet támadott, a ZTE is aktívabb lett, ebből adódóan megélénkült az iram, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. Ezek közül azonban már csak a vendégek tudtak gólt szerezni. A csereként beállt Král elől röviden mentettek a lilák, Kenesei harcosan lecsapott a labdára, Erős szabálytalanul akadályozta.

A ZTE megint hátrányból fordított

A jogosan megítélt büntetőt maga a sértett gurította angyali nyugalommal, a Poszát helyettesítő Szántai hálójába. Az egerszegiek újfent bebizonyították, ha álmosan is kezdik a meccset, van bennük tartás, és képesek megfordítani a meccseket. (Dunaferr, Debrecen) Egyszersmind megerősítették: ez a bajnokság nélkül nem dőlhet el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!