Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Debreceni K.O.-val búcsúzott a Vasas az élvonaltól

2002.05.11. 22:13
Immáron eldőlt, a Vasas kiesett! Debrecenben hat alapembere nélkül állt fel az angyalföldi gárda, és az első félidőben még tartotta is magát. A fordulás után azonban a hazaiak tetemes előnyre tettek szert, hogy az utolsó percekben igazi fiesztává tegyég a hajdúsági estét. A Vasasnál pedig elgondolkodhatnak, hogy ki juttatta ide a tavaly még bajnoki címért küzdő együttest. . .
A Vasasnak csak a győzelem jelenthette az életet. Ennek ellenére Juhár hibája folytán már a 8. percben hátrányba kerültek. A válogatott hátvédtől Nenadic vette el a labdát, majd 17 méterről átemelte a kinn álló Nota felett.

Félórányi játék után egyenlített a Vasas. Makra baloldali beadására Bükszegi érkezett a legpontosabban, és öt méterről lőtt a hálóba. A félidő vége előtt azonban már ismét a hazaiaknál volt az előny. Nenadic ezúttal egyedül lépett ki, és nem hibázta el a ziccert.

Tíz perc telt el a második játékrészből, amikor két perc alatt eldőlt a Vasas sorsa. Előbb Kiss Zoltán, majd Böőr volt eredményes, az angyalföldi védők asszisztálása mellett.

A fővárosi alakulat hiába próbált meg mindent, egyszerűen képtelenek voltak a kapuba találni. A Vasas jelenlegi helyzetére jellemző, hogy egyórányi játék után lecserélték a minden bizonnyal a szezontól talán idegileg is kimerült válogatott Juhár Tamás csapatkapitányt. Az utolsó percekben aztán felgyorsultak az események.

A 86. percben Schindler jobb oldali beadása után Zrlic fejelt vissza az öt és feles sarkára, ott érkezett Bükszegi, és jobbal, kapásból Bíró mellett a bal alsó sarokba lőtt. Két perccel később Böőr 22 méterről jobbal gyönyörűen csavart a bal felső sarokba, majd újabb három perc elteltével ismét a a Vasas jött.

Bükszegi ezúttal 11 méterről jobbal a kapu közepébe lőtt. És még mindig nem volt vége! A 93. percben(!) Kiss bal oldali szöglete után Szekeres 5 méterről fejelt a kapu közepébe,ezzel beállítva a 6-3-as végeredményt.

A Vasas ezzel a vereséggel a hátralévő három forduló eredményeitől függetlenül búcsúzott az élvonaltól.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!