Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Debreceni K.O.-val búcsúzott a Vasas az élvonaltól

2002.05.11. 22:13
Immáron eldőlt, a Vasas kiesett! Debrecenben hat alapembere nélkül állt fel az angyalföldi gárda, és az első félidőben még tartotta is magát. A fordulás után azonban a hazaiak tetemes előnyre tettek szert, hogy az utolsó percekben igazi fiesztává tegyég a hajdúsági estét. A Vasasnál pedig elgondolkodhatnak, hogy ki juttatta ide a tavaly még bajnoki címért küzdő együttest. . .
A Vasasnak csak a győzelem jelenthette az életet. Ennek ellenére Juhár hibája folytán már a 8. percben hátrányba kerültek. A válogatott hátvédtől Nenadic vette el a labdát, majd 17 méterről átemelte a kinn álló Nota felett.

Félórányi játék után egyenlített a Vasas. Makra baloldali beadására Bükszegi érkezett a legpontosabban, és öt méterről lőtt a hálóba. A félidő vége előtt azonban már ismét a hazaiaknál volt az előny. Nenadic ezúttal egyedül lépett ki, és nem hibázta el a ziccert.

Tíz perc telt el a második játékrészből, amikor két perc alatt eldőlt a Vasas sorsa. Előbb Kiss Zoltán, majd Böőr volt eredményes, az angyalföldi védők asszisztálása mellett.

A fővárosi alakulat hiába próbált meg mindent, egyszerűen képtelenek voltak a kapuba találni. A Vasas jelenlegi helyzetére jellemző, hogy egyórányi játék után lecserélték a minden bizonnyal a szezontól talán idegileg is kimerült válogatott Juhár Tamás csapatkapitányt. Az utolsó percekben aztán felgyorsultak az események.

A 86. percben Schindler jobb oldali beadása után Zrlic fejelt vissza az öt és feles sarkára, ott érkezett Bükszegi, és jobbal, kapásból Bíró mellett a bal alsó sarokba lőtt. Két perccel később Böőr 22 méterről jobbal gyönyörűen csavart a bal felső sarokba, majd újabb három perc elteltével ismét a a Vasas jött.

Bükszegi ezúttal 11 méterről jobbal a kapu közepébe lőtt. És még mindig nem volt vége! A 93. percben(!) Kiss bal oldali szöglete után Szekeres 5 méterről fejelt a kapu közepébe,ezzel beállítva a 6-3-as végeredményt.

A Vasas ezzel a vereséggel a hátralévő három forduló eredményeitől függetlenül búcsúzott az élvonaltól.